Subota, 27. travnja 2024.

VIKEND NADZOR Najpijaniji vozač sjeo za volan s 2,56 promila, prebrza vožnja bila je najčešći prekršaj

Tijekom vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke sankcionirana su 263 prometna prekršaja. Prekoračenje brzine bio je najčešći prekršaj, a utvrđena je i koncentracija alkohola od 2,56 promila.

Iz policije navode kako je od 263 prekršaja 16 bilo upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 111 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja te pet prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

– Zabilježeno je i 11 prometnih nesreća od čega je šest bilo s ozlijeđenim osobama i pet s materijalnom štetom. Mladi vozači prouzročili su dvije prometne nesreće, dok su vozači pod utjecajem alkohola prouzročili četiri prometne nesreće. Jedan počinitelj napustio je mjesto događaja prometne nesreće, a naknadno je pronađen – ističu.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju u 1:40 u Koprivnici u Dugoj ulici, kod 28-godišnjeg vozača koji je vozio automobil pod utjecajem alkohola od 2,56 promila. Vozač je uhićen.

Najveća brzina kretanja u naseljenom mjestu zabilježena je u petak u 14:09 u Zagrebačkoj ulici u Svetom Ivanu Žabnom kada se vozač svojim automobilom vozio brzinom od 120 kilometara na sat, iako je ograničenje 50 kilometara na sat.

Najveća brzina izvan naseljenog mjesta zabilježena je u nedjelju u 11:26 u Kalinovcu na državnoj cesti D-2, kada se vozač svojim automobilom vozio brzinom od 137 kilometara na sat, iako je ograničenje 90 kilometara na sat.

– Jedan vozač bio je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok su dva vozača uhićena. U pojačanom nadzoru tijekom vikenda u prometu je zatečen i jedan recidivist. Također, izvršen je nadzor 29 mladih vozača, a isti su počinili pet prometnih prekršaja – kazali su.

Iz policije podsjećaju sve vozače da nakon konzumacije alkohola ne upravljaju vozilima te apeliraju na mlade vozače da ne precjenjuju svoje vozačke sposobnosti.

Povećani nadzor provodit će se i narednog vikenda te će se posebna pozornost usmjeriti na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola.

zatvori