Subota, 4. svibnja 2024.

VIKEND NADZOR ‘Biser’ za volan sjeo s više od tri promila, policija sankcionirala 211 prekršaja uz 10 nesreća

Tijekom vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke sankcionirano je 211 prometnih prekršaja. Posebna pozornost bila je posvećena mladim vozačima, vozačima pod utjecajem alkohola te brzini kretanja.

– Sankcionirano je 211 prometnih prekršaja od čega su 22 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 76 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 48 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, četiri upravljanja vozilom prije stjecanja prava i jedan prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom – navode iz policije.

Dodaju kako je zabilježeno 10 prometnih nesreća od kojih je osam bilo s materijalnom štetom te dvije s ozlijeđenim osobama. Vozači pod utjecajem alkohola evidentirani su u dvije nesreće, a mladi vozači u jednoj. Jedan vozač napustio je mjesto događaja te je naknadno pronađen.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu u 18:50 u Križevcima gdje je 39-godišnjak vozio automobil u Potočkoj ulici pod utjecajem alkohola od 3,04 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je također u subotu u 23:10 kada je vozač u Kalinovcu na državnoj cesti broj 2 vozio brzinom od 153 kilometra na sat, unatoč ograničenju od 90 kilometara na sat.

Iz policije navode kako su četiri vozača uhićena i smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava.

– Izvršen je i nadzor 35 mladih vozača, a oni su počinili 16 prometnih prekršaja od kojih se dva odnose na alkohol, šest na sigurnosni pojas, jedan na zaštitnu kacigu i sedam na ostale prekršaje – zaključuju.

zatvori