Petak, 3. svibnja 2024.

VIKEND NADZOR Biciklist uhvaćen s 2,5 promila, policija sankcionirala 127 prometnih prekršaja

Tijekom vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke sankcionirano je 127 prometnih prekršaja. Posebna pozornost bila je posvećena mladim vozačima, recidivistima i vozačima pod utjecajem alkohola.

– Sankcionirano je 127 prometnih prekršaja od čega su 22 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 28 prekršaja je prekoračenja dopuštenih brzina kretanja te je 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. Nadalje, jedan je prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, dva su prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme izrečene zaštite mjere zabrane upravljanje te četiri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom – ističu iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Od šest zabilježenih prometnih nesreća jedna je s ozlijeđenom osobom, dok je pet s materijalnom štetom. Jedna osoba zadobila je lake tjelesne ozljede.

– Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su brzina neprimjerena uvjetima, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, nepropisno kretanje vozila na kolniku te nepropisna vožnja unatrag – navode.

Mladi vozači prouzročili su dvije prometne nesreće, dok vozači pod utjecajem alkohola nisu evidentirani kao počinitelji prometnih nesreća. Dvoje vozača napustilo je mjesto događaja nakon prometne nesreće te su naknadno pronađeni.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak u 22:35 u Koprivnici, kada je na Trgu Eugena Kumičića 53-godišnji vozač bicikla bio pod utjecajem alkohola od 2,52 promila.

Najveća brzina kretanja u naseljenom mjestu zabilježena je u nedjelju u 12:54 u Zagrebačkoj ulici u Sv. Ivanu Žabnom kada se vozač svojim autom kretao brzinom od 98 kilometara na sat, a ograničenje je 50 kilometara na sat.

Najveća brzina kretanja izvan naseljenog mjesta zabilježena je u petak u 19:39 u Kalinovcu na državnoj cesti D2, kada se vozač svojim autom kretao brzinom od 120 kilometara na sat, iako je ograničenje 90 kilometara na sat.

U pojačanom nadzoru tijekom vikenda zatečen je jedan recidivist, a izvršen je i nadzor 49 mladih vozača koji su počinili tri prometna prekršaja.

– U sklopu predstojećeg tjedna policijski službenici će prilikom nadzora prometa pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja, upravljanju pod utjecajem opojnih sredstava, prijevozu djece u vozilima, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzoru vozača traktora i bicikala, mopeda i motocikala, pješaka te recidivista – dodaju.

Iz policije apeliraju na sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa i znakova.

zatvori