Subota, 29. lipnja 2024.

VELIKI USPJEH Koprivnička boksačica Gabriela Vencl osvojila broncu na Europskom juniorskom prvenstvu

Koprivnička boksačica Gabriela Vencl osvojila je brončanu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu u boksu održanom u Rumunjskoj.

– U meču je jednoglasno izgubila od iskusnije domaće predstavnice i prvakinje Rumunjske Rocio Bucur Trigos. Ponosni smo na Gabrijelin uspjeh koji je osvajanjem bronce na Europskom prvenstvu uvelike pridonio ženskom boksu – poručuju iz Boksačkog kluba David Koprivnica.

Podsjetimo Vencl je u četvrtfinalu pobijedila bugarsku predstavnicu Aleksandru Mihajlovu s uvjerljivih 5:0 i time osigurala najmanje brončanu medalju.

>> FOTO: BRAVO! Koprivničanka Gabriela Vencl Hrvatskoj osigurala prvu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu u boksu

Iz Hrvatskog boksačkog saveza tada su istaknuli kako je beskompromisna Gabriela od prve sekunde zasula bugarsku suparnicu serijama udaraca.

– Neumoljivo je plasirala direkte i natjerala Bugarku da mora razmišljati isključivo kako se obraniti od olujnog Gabrijelinog naleta – kazali su.

Sada dodaju kako Vencl nema za čime žaliti jer se suočila s iskusnijom boksačicom koja iza sebe ima više mečeva na kvalitetnoj razini.

– Brza i pokretna Rumunjka neumorna se kretala te zbunjivala Gabrijelu, plasirala je brze serije i nakon dvije runde meč je bio bodovno jednoglasno odlučen, a u trećoj rundi domaća boksačica dominaciju je i potvrdila – zaključuju iz saveza.

Izvor: Boksački klub David Koprivnica
Izvor: Boksački klub David Koprivnica
Izvor: Hrvatski boksački savez (Facebook)
zatvori