Subota, 27. travnja 2024.

U Molvama će se graditi nogostup do kraja Đurđevačke ulice: Poboljšat će kvalitetu života te pridonijeti demografiji i podizanju standarda

Općini Molve odobreno je sufinanciranje projekta izgradnje nogostupa u Đurđevačkoj ulici u Molvama.

Vijest je to objavljena na stranicama Općine nakon ishođene građevinske dozvole i uspješne prijave na otvoreni natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

– Ovim projektom planira se izgraditi trasa nogostupa koja se nastavlja na postojeći nogostup u dužini od 226 metara koji počinje ispred kućnog broja 73 i završava ispred plinske stanice MOL 20. Projekt izgradnje nogostupa ima važan cilj unaprjeđenja komunalne infrastrukture i povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu na tom području. Nogostup će pomoći poboljšati kvalitetu života mještana te pridonijeti demografskoj revitalizaciji i podizanju standarda ruralnog područja – istaknuli su u Općini.

Izvor: Općina Molve

Priprema postupka javne nabave je u tijeku, a planirani početak radova krajem ljeta što znači da će mještani uskoro imati priliku koristiti novi nogostup i uživati u boljoj infrastrukturi na svom području, dodali su.

– Sufinanciranje projekta od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kao i mogućnost dodatnog sufinanciranja apliciranjem na Javni poziv Koprivničko-križevačke županije za ravnomjerni razvoj županije, pružaju dodatnu podršku i potvrđuju važnost ovog projekta za lokalnu zajednicu – zaključili su u Molvama.

zatvori