Petak, 3. svibnja 2024.

U Koprivnicu stigli Slukić i Šokec, predsjednik kluba Zalar: Cilj je prolazak u finale Županijskog kupa i izbjegavanje borbe za opstanak

Prošlog ponedjeljka nogometaši Koprivnice započeli su svoje pripreme za nadolazeću sezonu.

Tomislav Zalar, predsjednik Nogometnog kluba Koprivnica, kazao je kako u klubu vlada pozitivna atmosfera.

– U subotu smo odigrali prvu pripremnu utakmicu. Utakmicu smo igrali u Drnju, gdje smo ugostili naše sportske prijatelje iz Nagykanizse s kojima već tradicionalno odigravamo prve pripremne utakmice. Moramo napomenuti kako su naši protivnici treći rang mađarskog nogometa, ali njima je ovo bila generalka prije početka prvenstva. To je bio malo problem jer smo mi tek započeli s pripremama i odradili smo tek pet treninga – objasnio je predsjednik.

Zalar je istaknuo kako se na terenu vidjelo da je gostujuća momčad bila puno spremnija, a sama utakmica završila je 4:4.

Predsjednik je dodao kako je rezultat utakmice bio u drugom planu. Istaknuo je kako se momčad tek počela uigravati. Naglasio je kako mu je drago što je kostur momčadi ostao isti kao i prošle godine.

Snimio Valentino Štefanek.

– Zadovoljni smo sa smanjenim priljevom i odlaskom igrača, što znači da smo sačuvali skoro cjelokupnu momčad od prošle godine u koju imamo apsolutno povjerenje na čelu s trenerom Bojanom Tucakovićem. Dečki su pokazali u drugom dijelu prošle sezone da znaju i mogu, što smo mi cijelo vrijeme i tvrdili. Odnosno da rezultati nisu bili pravi odraz snage i kvalitete – ustvrdio je.

Zalar je kazao kako su iz kluba otišli Palčić, Erdelji, Vuić i Ježić te Bruno Kunštek vraćen je s posudbe u svoj matični klub Mladost iz Ždralova.

– Ciljano smo se pojačali. Doveli smo na poziciju vratara Karla Slukića koji nam se vratio iz Austrije. Malo smo pojačali i lijevi bok pa smo tako doveli Antuna Šokeca koji je došao iz virovskog Podravca. Imamo dosta igrača na probi, što nam predstavlja zadovoljstvo, jer prijašnjih godina imali smo dosta problema sa sastavljanjem kadra. Prošlu polusezonu, a i ovu imamo, dosta igrača koji smatraju da imaju kvalitetu za Koprivnicu. Od njih će sigurno netko proći i zadovoljiti – konstatirao je.

Zalar je dodao kako se nada da će doći i pojačanja iz Slaven Belupa.

– Sukus svega je da ekipa od prošle godine ide dalje u borbu. U planu imamo podosta pripremnih utakmica. Smatramo da se forma najbolje diže kroz utakmice, a i one su najbolji pokazatelj je li netko spreman ili ne. Kroz pripremne utakmice vidjet ćemo i hoće li igrači koji su u planu za priključak ekipi zadovoljiti ili ne – istaknuo je.

Što se tiče prvenstva, predsjednik je istaknuo kako im je primarni cilj stabilizacija kluba.

– Nakon dosta problematičnih sezona prošlih godina, gdje smo imali borbu za opstanak do zadnjih kola, vjerujemo da kvaliteta ovog kadra osigurava jednu mirnu sezonu, što znači da želimo izbjeći bilo kakvu borbu za opstanak. Ići ćemo iz utakmice u utakmicu pa ćemo vidjeti gdje ćemo se plasirati. Naravno očekujemo i prolazak u finale Županijskog kupa, to su nam glavni ciljevi za predstojeću sezonu – zaključio je predsjednik.

zatvori