Subota, 4. svibnja 2024.

U Kloštru Podravskom gradit će se dom za starije i nemoćne za 120 korisnika, Pavlović: Čekamo rezultate natječaja

Da Općina Kloštar Podravski brine o svim svojim mještanima, govori i projekt izgradnje doma za starije i nemoćne čija je vrijednost nešto veća od 4,1 milijuna eura, a koji će primati čak 120 osoba.

Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski, istaknuo je kako su ishodili građevinsku dozvolu i javili se na natječaj.

– Kad govorimo o našoj starijoj generaciji, vrlo smo senzibilni. Imamo i 20 gerontodomaćica kojima uskoro završava treća faza projekta te se pripremamo za četvrtu. Faza četiri trebala bi trajati dvije do tri godine, tako da ćemo osigurati zaposlenje 20 žena koje su pred mirovinu, a uz to imamo oko 160 starijih sumještana koje gerontodomaćice obilaze i kojima se skrb pruža na kućnom pragu – objasnio je.

Pavlović je naglasio da unatoč tome postoji velika potreba za domom za starije i nemoćne pa su zbog toga odlučili realizirati ovaj projekt.

– Čekamo rezultate natječaja za dom. Znamo da će se graditi devet domova u Hrvatskoj. Ako na ovome natječaju nećemo proći, kandidirat ćemo se na sljedećem i na jednom ćemo proći. Bitno je da imamo projekt i građevinsku dozvolu. Smatram da svi zajedno moramo biti strpljivi, ne samo za ovaj projekat već sa sve – ustvrdio je načelnik.

Pavlović je istaknuo kako u pripremi imaju sveukupno 27 projekata koji čekaju da se otvore natječaji.

–  Smatram da je na nama, lokalnoj samoupravi, da radimo maksimalno i da iskoristimo sredstva Europske unije. Imamo velike mogućnosti i Vlada Republike Hrvatske i resorna ministarstva stvarno se trude da nam omoguće da kandidiramo projekta, a sve ostalo je na nama – naglasio je te zaključio kako Općina trenutno ima prijavljenih 40 milijuna eura projekata.

zatvori