Nedjelja, 1. rujna 2024.

U Đurđevcu osnovan Hrvatski časnički zbor, za predsjednika odabran umirovljeni brigadir Ferdo Mišulin

Na održanoj Osnivačkoj skupštini Hrvatskog časničkog zbora Đurđevac usvojen je statut, a prihvaćeni su i prijedlozi za izbor rukovodstva.

Osnivačka skupština održana je u prostorijama Lovačkog doma Peski u Đurđevcu, a riječ je o samoinicijativno pokrenutoj grupi umirovljenih časnika i dočasnika s područja bivše općine Đurđevac.

– Nakon prorade i konstruktivne rasprave statuta Hrvatskog časničkog zbora uslijedilo je usvajanje statuta koji je jednoglasno prihvaćen. Za predsjednika je odabran umirovljeni brigadir Ferdo Mišulin, a dopredsjednicima su proglašeni umirovljeni pukovnik Zdravko Lovašen i pričuvni satnik Marijan Matočec – kazali su iz Hrvatskog časničkog zbora.

U upravni odbor izabrani su Martin Kranjec, Vladimir Šimunic, Stanko Gregurek, Ignac Šostarec, Luka Bukovčan, Petar Ivandija, Dražen Kovačić te Darko Matica.

Kada je riječ o Nadzornom odboru odabrani su Ivan Ploskonka, Ivica Haljinko i Branko Aurer, dok su u Sud časti izabrani Ivan Lugarov, Mirko Debeljak i Vlado Pasarić.

Spomenimo kako su na skupštini osim umirovljenih časnika i dočasnika nazočni bili i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, predstavnica Ministarstva branitelja Tatjana Mihaldinec te predstavnik Saveza udruga Hrvatskog časničkog zbora Koprivničko-križevačke županije umirovljeni brigadir Marijan Lukačić.

Izvor: Hrvatski časnički zbor Đurđevac
Izvor: Hrvatski časnički zbor Đurđevac
zatvori