Utorak, 21. svibnja 2024.

Trener Slaven Belupa Moniz uoči sutrašnjeg derbija: Sami sebi smo najveći neprijatelji

Slaven Belupo sutra će u sklopu drugog kola SuperSport hrvatske nogometne lige gostovati u Varaždinu kod istoimenog domaćina.

Sutrašnju utakmicu na konferenciji za medije najavio je trener Farmaceuta Ricardo Moniz, kazavši kako moraju isprati gorak okus od prošlotjednog poraza.

– Bio je to poraz koji se ne može zaboraviti. Jako nas je pogodio i nije nimalo lijepo vidjeti na kraju rezultat 6:1. Rezultat nažalost nije pokazatelj našeg rada. Nažalost pet igrača je došlo na samom kraju priprema, tako da okolnosti nisu bile najbolje. Pokušao sam podići sve, jer trener uvijek mora biti najpozitivnija osoba. Sutra moramo reagirati te bez obzira na protivnika i na to što je to susjedski derbi, moramo isprati gorak okus poraza – naglasio je Slavenov strateg.

Dodao je kako je Varaždin vrlo dobar i organiziran tim s dobrim igračima.

– Pokušali smo ih analizirati, no smatram da smo sami sebi najveći neprijatelji. Svi smo svjesni da su oni opasan tim i da se radi o derbi utakmici – pojasnio je.

Moniz je kazao kako će u odnosnu na utakmicu prvog kola biti promjena u početnom sastavu.

– Prošlo kolo imali smo na raspolaganju igrače koje smo imali. Puno ih se dosta kasno priključilo ekipi što je i rezultiralo vađenjem Agbekporna koji se ozlijedio, što je bilo i logično jer je trenirao svega četiri dana i još je pod upitnikom za sutrašnju utakmicu. U ekipu se vraća Mario Marina. Ako će njih dvojica igrati, moći ćemo puno toga više napraviti na terenu – kazao je.

Dodao je kako igrači još nisu u punoj spremi, ali vjeruje u njih.

– Novim igračima koji su došli u klub potrebno je minimalno četiri tjedna da se uigraju. Došli su nedavno, zato ćemo morati prilagoditi našu igru. Kao što smo mogli vidjeti u prošlom kolu u prvih 30 minuta imali smo visoki presing, što smo i trenirali tijekom priprema. To ima svojih prednosti i mana. Smatram da se nismo skrivali i da nismo ispucavali lopte i da nismo bili destruktivni. To je dobro i na tome moram čestitati svojim igračima. No greške koje smo radili u obrani bile su užasne. Nakon što smo primili drugi pogodak vratili smo se u igru i dali pogodak, no treći pogodak nas je ubio – rekao je.

Napomenuo je kako nisu zaslužili tako visok poraz, no naglasio je kako je istovremeno moglo biti i 10:1.

– Treba nam vremena da uigramo napadački stil tako da ćemo malo prilagoditi svoju igru – objasnio je.

Trener je istaknuo kako mu je potrebno još igrača, no to ovisi o financijama i budžetu kojim klub raspolaže.

– Svjesni smo da smo mali klub. Zato i boli visoki poraz. Borbeni smo klub, no istovremeno smo autsajderi i imamo mali budžet. Ne možemo si priuštiti igrače koje hoćemo i trenutno smo na svojem maksimumu. No to je ujedno i prilika za mlade igrače da se dokažu. I dalje tražimo igrače, ali nije lako – zaključio je.

zatvori