Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Težak poraz Farmaceuta na otvorenju Opus Arene u Osijeku

Nogometaši Slaven Belupa večeras su u prvom kolu SuperSport hrvatske nogometne lige doživjeli težak poraz.

Na Opus Areni Osijek je slavio sa 6:1, a jedini pogodak za koprivničku momčad postigao je Crnac.

– Trener Ricardo Moniz u svojoj je premijernoj utakmici na klupi naše momčadi na teren od prve minute poslao Suška na golu. Bosec, Međimorec, Račić i Martinaga činili su obrambeni dio ekipe, dok su u veznoj liniji zaigrali Agbekpornu, Mioč i Boras. Napadački tercet činili su Crnac, Ortiz i Hoxha. Današnja utakmica u Osijeku bila je debi za Račića, Agbekporna i Ortiza koji su zaigrali od samog početka te za Bautistu koji je ušao s klupe – govore u klubu.

Domaćin je poveo već u četvrtoj minuti kada je Mierez iskoristio pogrešku Suška i s dva metra pogodio za 1:0.

– Devet minuta kasnije isti je igrač pogodio stativu, a onda je u idućem napadu Agbekpornu pucao opasno s 20 metara, ali tik pokraj vratnice. Osijek je preko Caktaša koji je u 18. minuti pogodio pod gredu jednu povratnu loptu Fućaka stigao do vodstva 2:0. Rezultat je u 29. minuti smanjio Crnac nakon lijepe kontre koju su pokrenuli Ortiz i Hoxha. Osam minuta kasnije – 3:1. Fućak je bio najviši nakon jednog centaršuta i glavom povisio vodstvo Osijeka – dodaju.

Nastavak susreta domaćin je otvorio s tri opasna udarca iz daljine, no Sušak je bio siguran na Slavenovim vratima.

– Bolju igru Osijek je okrunio novim pogotkom u 63. minuti kada je Nejašmić neometan pogodio našu mrežu s 10 metara za 4:1. Do kraja utakmice Osijek je još dva puta tresao našu mrežu, Bukvić je u 71. minuti zabio za 5:1, a Lovrić u 83. za 6:1, dok je Hoxha u 89. propustio realizirati kazneni udarac – zaključuju u klubu.

U idućem kolu koprivnička će momčad ponovno biti gost. U petak s početkom u 20 sati Slaven će snage odmjeriti s Varaždinom.

zatvori