Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Socijalna samoposluga gotovo prazna, ovaj tjedan dvije akcije prikupljanja donacija

Budući da su police Socijalne samoposluge gotovo prazne, djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa pozivaju građane koji su u mogućnosti da pomognu.

U Robnom centru KTC na Danici danas od devet do 13 sati održat će se jedna akcija, a druga je na rasporedu u subotu isto od devet do 13 sati.

– Građanima ćemo dijeliti letke s popisom potrebnih proizvoda i preuzimati donacije. Od prehrambenih proizvoda u Socijalnoj samoposluzi trenutačno najviše nedostaju brašno, riža te riblje i mesne konzerve, dok higijenskih proizvoda uopće nemamo. Svaka donacija će nekom od naših potrebitih sugrađana mnogo značiti – poručili su iz društva.

Dodaju da svi oni koji bi naknadno željeli donirati prehrambene namirnice ili higijenske potrepštine mogu to učiniti u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica u Herešinskoj ulici 33 radnim danom od sedam do 15 sati ili za dogovor nazvati 642 193.

– Prikupljene stvari ćemo rasporediti u humanitarne pakete koje u Socijalnoj samoposluzi jednom tjedno dijelimo potrebitima. Pakete dobivaju građani koji su na to stekli pravo temeljem Socijalnog programa Grada Koprivnice, a naši mobilni timovi odvoze ih i u okolne općine do potrebitih korisnika – zaključuju.

zatvori