Subota, 4. svibnja 2024.

Projekt Koprivničko-križevačke županije sudjeluje u izboru za najbolji županijski europski projekt

Projekt Amazing AOE – Odgovorna zelena destinacija “Europska Amazona” ušao je u izbor najuspješnijih projekata Europske unije u Republici Hrvatskoj.

Poručili su to iz Službe ureda župana nakon što je Koprivničko-križevačka županija u suradnji s PORA-om Regionalnom razvojnom agencijom Koprivničko-križevačke županije prijavila navedeni projekt. Projekt je pritom nominiran u kategoriji Doprinos prekograničnoj suradnji s obzirom na to da su na projektu uz Koprivničko-križevačku županiju sudjelovali i brojni partneri iz Slovenije, Mađarske, Srbije i Austrije.

– Projektom je ostvaren razvoj zelene destinacije područja Europske Amazone, a riječ je o UNESCO-ovom Rezervatu biosfere Mura-Drava-Dunav koji se proteže kroz pet država na kojem je uspostavljena mreža ključnih aktera te uvjeti za razvoj visoko kvalitetnog turizma temeljenog na resursima ekosustava – objasnili su.

Podsjetimo, projekti koji su prošle godine predstavljali našu županiju i osvojili druga mjesta bili su “Promicanje održivog razvoja prirodne baštine Općine Legrad” u kategoriji Najbolji projekt po izboru građana i “Amazon of Europe Bike Trail – Koprivničko-križevačka županija” u kategoriji Doprinos prekograničnoj suradnji.

zatvori