Utorak, 14. svibnja 2024.

Poznato kada će započeti radovi na rotoru kod novog nadvožnjaka, Jakšić: Dobit ćemo drugačiji i primjereniji ulaz u grad

Nakon tri mjeseca radova u promet je pušten rekonstruirani nadvožnjak, a poznato je i kada će započeti novi radovi na križanju Križevačke ceste i državne ceste D41, odnosno novog nadvožnjaka.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić kazao je kako se u narednih tjedan ili dva očekuje uvođenje u posao izvođača koji su pobijedili na javnoj nabavi za radove na rotoru.

>> FOTO/VIDEO: NAPOKON U promet pušten nadvožnjak preko željezničke pruge između Križevačke ceste i Starogradske ulice

– Mislim da time rješavamo puno toga na adekvatan način uz dizanje prometne sigurnosti, frekvencije prometa pa mijenjamo i samu vizuru ulaska u Koprivnicu. Naime, dobit ćemo puno drugačiji i primjereniji ulaz u sam grad – istaknuo je.

Dodaje kako radovi na Aglomeraciji za sada idu planiranim tijekom, ali je napomenuo kako ovoga ljeta počinje i najveći obuhvat radova i sanacija.

– Moram naglasiti kako radovi na drugom kolosijeku idu prema planu, tako da i tu možemo polako očekivati da će se i time na kraju smanjiti prometne gužve i nervoza koja se opravdano pojavljuje u našem gradu – rekao je gradonačelnik.

Također, gradonačelnik je uputio apel građanima da imaju još malo strpljenja jer se trenutno ostvaruju projekti na koje se čekalo desetljećima.

– Možemo se malo strpiti s obzirom na to da će efekt desetljećima biti ogroman i na ponos svima nama koji smo te projekte iznijeli – zaključio je.

zatvori