Subota, 18. svibnja 2024.

POZNATI DETALJI Mladić (27) ranjen prerađenom puškom u začudnim okolnostima, policija sumnjiči 56-godišnjaka

Policijska uprava koprivničko-križevačka objavila je detalje ranjavanja 27-godišnjaka koje se dogodilo u utorak navečer u Ferdinandovcu.

– Policijski službenici policijske postaje Đurđevac dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 56-godišnjakom sa šireg đurđevačkog područja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom te nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari – poručili su.

>> U Ferdinandovcu ranjen 27-godišnjak, u tijeku krim istraga

Kažu da se sumnja da je osumnjičeni u utorak oko 22:30 na terasu obiteljske kuće u Ferdinandovcu donio prerađenu pušku koju je s uloženim streljivom u cijevi prislonio na zid terase. U tom trenutku na terasi su se nalazili muškarci u dobi od 29 i 27 godina te 35-godišnjakinja koja je nehotice u prolazu srušila pušku na pod te je došlo do ispaljivanja streljiva i ranjavanja 27-godišnjaka koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne ozljede.

– Pretragom doma, drugih prostora i osobnih vozila pronađena je puška i 50 komada puščanog streljiva – ističu.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

– Nadalje, tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeni su i prekršaji iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana te će protiv dvojice muškaraca starosti 55 i 29 godina biti podnesen optužni prijedlog nadležnom odjelu prekršajnog suda – zaključuju u policiji.

zatvori