Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

POTPISANI UGOVORI Mladim obiteljima dodijeljena sredstva za kupnju prve nekretnine na području Hlebina

Tri mlade obitelji potpisale su ugovore o dodjeli sredstava za kupnju prve nekretnine za stanovanje u općini Hlebine, a svaka obitelj će dobiti 4.000 eura.

U vijećnici Općine Hlebine načelnica Božica Trnski i tri mlade obitelji potpisali su ugovore o dodjeli sredstava, a načelnica im je tim povodom i zahvalila što su odabrali općinu Hlebine za zasnivanje svog doma.

– S ciljem rješavanja stambene problematike, naseljavanja mladih i mladih obitelji te sprječavanja iseljavanja s područja općine Hlebine nastavljamo s projektom dodjele financijskih sredstava – navode iz Općine.

Javni poziv za mlade obitelji traje do 31. listopada stoga zainteresirani i dalje mogu nastaviti s prijavama i povlačenjem sredstava.

– U prvom kvartalu ove godine zaprimljene su tri prijave koje su prema procjenama Povjerenstva ispunjavale kriterije za dodjelu sredstava i ostvarile pravo na sufinanciranje u iznosu od 4.000 eura po obitelji – ističu.

Dodaju kako su ulaganje u demografske mjere, usluge namijenjene obitelji, djeci i mladima, dugoročne socijalne investicije u najvažniji stup našeg društva.

Izvor: Općina Hlebine
zatvori