Petak, 17. svibnja 2024.

Podravski vatrogasci upućeni na novu smjenu redovne dislokacije u Nacionalni park Brijuni

Podravski dobrovoljni i profesionalni vatrogasci upućeni su na treću smjenu redovne dislokacije u Nacionalni park Brijuni.

Kako su izvijestili iz Vatrogasne zajednice grada Koprivnice, na Velikom Brijunu sljedeća dva tjedna dežurat će četvero vatrogasaca iz Javna vatrogasne postrojbe grada Koprivnica, dok su na Mali Brijun upućena dva dobrovoljna vatrogasca, po jedan iz DVD-a Štaglinec i DVD-a Podravka. Na otoku Vangi također su dvojica dobrovoljnih vatrogasaca, jedan iz DVD-a Jagnjedovec i jedan iz DVD-a Rasinja.

– Za potrebe osiguranja otoka Veliki Brijun upućena je s prvom smjenom vatrogasna autocisterna DVD-a Koprivnica sa spremnikom od 6.000 litara vode i krovnim monitorom, a na Mali Brijun interventno vatrogasno vozilo VZG-a Koprivnice – istaknuli su u zajednici.

Spomenimo da su vatrogasci su u Nacionalni park Brijuni upućeni temeljem Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2023. godini te zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske Slavka Tucakovića.

Foto: VZG Koprivnica
Foto: VZG Koprivnica
Foto: VZG Koprivnica
zatvori