Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Podravkina hrvačica Lara Blažeković ostala korak do medalje na Europskom prvenstvu

Malo koncentracije i sreće bilo je potrebno Lari Blažeković kako bi se s Europskog prvenstva vratila s medaljom oko vrata, na kraju je završila peta.

Iz Hrvačkog kluba Podravka poručili su kako je njihova hrvačica u borbi za brončanu medalju izgubila od Hrisiane Hristove iz Bugarske.

Podsjetimo, Blažeković se ovih dana natjecala na Prvenstvu Europe za starije djevojčice i dječake koje se održava mađarskom Kapošvaru. Prvi natjecateljski dio na ovom natjecanju krenuo je u četvrtak u prijepodnevnim satima kada je odradila dvije borbe.

– Prvu borbu pobijedila je tušem predstavnicu hrvačke velesile Azerbajdžana. U drugoj borbi dogodio se mali psihološki pad te gubi od mađarske predstavnice, kasnije prvakinje Europe. Drugog dana natjecanja preostala joj je borba za brončano odličje protiv Bugarske hrvačice. Lara je kao i uvijek hrvala napadački, no Bugarka je ovoga puta bila spretnija te je iz kontri stvorila prednost i pobijedila po isteku vremena na bodove 4:1 – kazali su iz kluba.

Dodali su kako je ovoga puta Blažeković ostala korak do medalje, no da je peto mjesto za ovu malu hrvačicu, koja je tek u nadolasku, veliki uspjeh.

– Iz godine u godinu Lara konstantno raste i napreduje te je samo pitanje vremena kada će nas sve obradovati i vratiti se s nekog velikog natjecanja s medaljom oko vrata – zaključili su.

zatvori