Subota, 27. travnja 2024.

Općina osigurala još 40.000 eura za nogostup u Radićevoj; Vrabelj: Sve će biti gotovo najkasnije u rujnu

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije odobrilo je Općini Koprivnički Ivanec 40.000 eura za sufinanciranje projekta “Izgradnja nogostupa na dijelu ulice Braće Radić u Koprivničkom Ivancu – dionica 1”.

Rekao nam je to načelnik Zoran Vrabelj i dodao da su aplicirali na poziv za iskaz interesa za financiranje projekata prema programu održivog razvoja lokalne zajednice.

– Nogostup je već u izgradnji, a radovi se očekuju uskoro s obzirom na to da je bilo problema s odvodnjom. Kada to bude riješeno idemo s daljnjim radovima i nadam se da će kroz kolovoz ili najkasnije u rujnu radovi biti završeni. Vrijednost investicije je oko 200.000 eura, ali to će sada porasti s obzirom na to da moramo raditi kompletno novu odvodnju – istaknuo je Vrabelj.

Načelnik je dodao da im je za ovaj projekt već odobreno sufinanciranje od strane Koprivničko-križevačke županije u iznosu nešto većem od 7.400 eura te od strane Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u iznosu od 35.600 eura.

– Zahvaljujem im na pomoći i nadam se da ćemo tako i dalje surađivati – zaključio je načelnik Vrabelj.

zatvori