Petak, 3. svibnja 2024.

Općina Molve nabavila novi automatski vanjski defibrilator, ovim uređajem povećat će se stopa spašavanja ljudskog života

U općinu Molve stigao je novi automatski vanjski defibrilator koji analizira srčani ritam i prepoznaje onaj koji zahtijeva defibrilaciju.

– Općina je time među prvim jedinicama lokalne samouprave u Hrvatskoj napravila korak prema višim standardima društvene zajednice koje odlikuje visoka stopa sigurnosti i zdravlja svakog pojedinca – navode iz Općine Molve.

ADV uređaj korisniku daje glasovne i tekstualne upute na hrvatskom jeziku o postupcima koje treba poduzeti te se aparat sam testira i praktično ne zahtijeva posebno održavanje, a može se koristiti i kod djece.

– Ovaj uređaj je vrlo siguran za korištenje, kako za žrtvu tako i za spasioca. Općina Molve dugi niz godina brine o svojim mještanima, a nabavom ADV uređaja omogućit će se sigurnije okruženje i visoko povećanje stope spašavanja ljudskog života – ističu.

Dodaju kako je Općina u travnju ove godine organizirala i tečaj Osnovnih mjera održavanja života u suradnji s Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije, a na tečaju je sudjelovalo 12 polaznika.

Izvor: Općina Molve
Izvor: Općina Molve
zatvori