Petak, 3. svibnja 2024.

Nikola Sinković domaćoj publici predstavit će svoje radove: Kroz seriju portreta, koji to nisu, želim prikazati subjektivan doživljaj drugih ljudi

Koprivničanac Nikola Sinković svojim će se radovima predstaviti domaćoj publici u Kulturno-kreativnom centru Pixel.

Otvorenje izložbe naziva “Promišljajući o realnosti” zakazano je za subotu u 18 sati.

– Kroz ove radove se odmičem od klasičnih portreta. Pojednostavljujem crte lica te dodajem različite elemente kroz koje stvaram određeni karakter svakog rada i podižem doživljaj s objektivnog na subjektivan. Tvoja i moja realnost su na prvi pogled iste, ali naš osobni doživljaj te realnosti je sasvim drugačiji. Svatko od nas na svoj specifičan i jedinstven način doživljava strah, nadu, sreću, neugodu, razočaranje, tugu ili neke usputne situacije koje nam se javljaju svakodnevno, svake minute svjesnog i nesvjesnog življenja. Iz tog razloga kroz ovu seriju portreta, koji to nisu, želim prikazati svoj subjektivan doživljaj drugih ljudi – rekao je Sinković koji je završio srednju strukovnu školu za umjetnost i dizajn, smjer grafički dizajn.

Obrazovanje je nastavio i završio na preddiplomskom studiju Medijskog dizajna na Sveučilištu Sjever u Koprivnici. Tema završnog rada mu je bio projekt pod nazivom ”Preslika života” iz kolegija Crtanje i kompozicija pod mentorstvom Antuna Franovića.

Inspiraciju za crteže crpi iz svakodnevnog života i svoje unutarnje konfuzije ponukane komunikacijskim problemima u društvu.

Spomenimo da izložbu organizira udruga Mamuze, a može se razgledati do 17. kolovoza.

zatvori