Utorak, 7. svibnja 2024.

Na sjednici Općinskog vijeća Pitomače donesena odluka o povećanju cijene vrtića

Pod predsjedanjem potpredsjednika Općinskog vijeća Marija Čajkulića i u nazočnosti načelnika Općine Pitomača Željka Grgačića održana je 15. sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača.

Nakon verifikacije zapisnika s prethodne sjednice Općinskog vijeća i aktualnog sata tijekom kojeg su predstavnici Općine Pitomača odgovarali na pitanja oporbenih vijećnika, vijećnici su raspravljali o sedam točaka Dnevnog reda.

Razmatralo se o izvješću rada načelnika Općine Pitomača, polugodišnjem izvještaju o izvršenju financijskog plana općinskih proračunskih korisnika kao što su Knjižnica i čitaonica Pitomača, Centar za kulturu Drago Britvić i Dječji vrtić Potočnica i to za prvih šest mjeseci ove godine, kao i o izvršenju proračuna.

– Proračun je ostvaren s 40 posto na strani prihoda i 38 posto na strani rashoda. Proračun nije na 50 posto očekivanog ostvarenja iz razloga neisplaćenih potraživanja vezanih uz ostvarene projekte za što očekujemo da će se u narednih mjeseci ostvariti. Također, bitno je spomenuti kako je kreditno zaduženje od prošle godine pa do svibnja ove godine korektno zatvoreno zbog čega su se stekli uvjeti za eventualnu potrebu dizanja novog kredita za održavanje tekuće likvidnosti – rekao je pročelnik Općine Pitomača Danijel Petković.

Isto tako, donesena je odluka o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Pitomača, kao i izmjena odluke o mjerilima za određivanje ekonomske cijene smještaja djece i visinu roditeljskih uplata za ostvarivanje redovnog programa predškolskog odgoja i obrazovanja u Dječjem vrtiću Potočnica. Tom je odlukom cijena smještaja djece i visina roditeljskih uplata u vrtiću porasla s 450 kuna, odnosno 60 eura na 80 eura, počevši od nove pedagoške godine u mjesecu rujnu.

zatvori