Subota, 27. travnja 2024.

Kreativno ljeto u Pučkom otvorenom učilištu Koprivnica

U Pučkom otvorenom učilištu Koprivnica i ovoga se ljeta održava niz edukativno-kreativnih programa na kojima će polaznici razvijati kreativnost i korisne vještine.

U periodu od 3. do 7. srpnja 2023. POU Koprivnica u suradnji s udrugom Bacači sjenki organizira FROOOM! filmsku školu, namijenjenu djeci i mladima uzrasta od osam do 16 godina, koju polaznici mogu pohađati kroz jednu od tri različite, zabavne, poučne i kreativne razine. Polaznicima je ovo prilika da se okušaju u filmskoj umjetnosti, snime vlastiti film, nešto nauče i odlično se zabave.

Radionica oslikavanja odjevnih predmeta koju će voditi slikarica i umjetnica Andreja Živko održava se 10. srpnja 2023. od 19 do 21:15. Radionica je namijenjena odraslim polaznicima koji će na radionici oslikavati predmete po vlastitom izboru. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a polaznici sa sobom trebaju donijeti predmet koji žele oslikati: majicu, tuniku, kravatu, platnenu torbu…

Obvezne su prijave na radionicu, i to preko poveznice: https://forms.gle/1BcYuLnEnvecVZ276

Tečaj crtanja i slikanja za djecu od predškolskog uzrasta do 6. razreda osnovne škole održava se od 10. do 14. srpnja 2023., od 10 do 11:30. Voditeljica tečaja Bojana Kežman polaznike će voditi kroz teme: Maslačak, Morski san, slikamo kao Monet – Lopoči, Noćni pejzaž, Krugovi u apstraktnom slikarstvu, koje će obraditi u tehnikama: voštana pastela i akvarel, karton tisak, tempera, akrilna boja, voštana pastela. Ovisno o interesu i sposobnostima djece, postoji mogućnost varijacija na planiranu temu. Svaki susret bit će obogaćen igrama za poticanje razvoja kreativnosti, malim vođenim meditacijama ili inspirativnim pričama.

Prijave na tečaj preko poveznice: https://forms.gle/E1StvDeE6SzUVCpu5

Za uzrast od 7. i 8 razreda osnovne škole i srednjoškolce tečaj crtanja i slikanja održava se od 17. do 21. srpnja, u vremenu od 10 do 11:30. Voditeljica ovog tečaja Petra Bojovski Filipović polaznike će najprije poučiti crtanju mrtve prirode po promatranju te crtanju ljudskog tijela po promatranju i zamišljanju, pri čemu će polaznici učiti prepoznavati i crtati proporcije, perspektivu i kompoziciju, te sjenčanje. Polaznici će potom raditi na slikarskim tehnikama, učit će o miješanju boja, nanošenju boja, redoslijed rada u slikanju te istraživati vlastiti slikarski rukopis.

Prijave na tečaj preko poveznice: https://forms.gle/p5uZaC5zrAZXwHA8A

“Mali modni dizajneri” naziv je kratkog tečaja krojenja i šivanja za djecu od devet do 13 godina koji vodi dizajnerica Ana Edišar Bebek. Na tečaju će polaznici učiti crtati modni dizajn, krojiti, šivati rukom i na mašini, te će izraditi svoje prve dizajnerske komade. Tečaj traje 10 školskih sati, a održava se od 17. do 21. srpnja (u ponedjeljak, utorak, četvrtak i petak) s početkom u 9:30. POU Koprivnica osigurava potreban materijal za tečaj, ali polaznici, naravno, mogu donijeti tkanine s uzorcima po svom izboru.

Prijave preko poveznice: https://forms.gle/WYNR31PLGn3zpuni9

Dramska radionica pod nazivom “A što bi bilo da…?” odražava se 19. srpnja 2023. (srijeda) od devet do 11 sati. Radionica je namijenjena djeci od predškolskog uzrasta do 4. razreda osnovne škole, i ona je besplatna za sudionike. Voditeljica radionice Bojana Kežman polaznike će provesti kroz različite dramske igre, kao što su dramska igra upoznavanja, predstavljanje priče, vođena improvizacija (jedan običan dan u životu likova iz priče), igra “Zašto si to učinio?” (multipliciranje negativca), igra “Što kažu svjedoci?” (djeca preuzimaju uloge novinara i svjedoka događaja iz priče), igra “Što bi bilo kad bi…?” (osmišljavanje drugačijeg tijeka događaja uz preuzimanje uloga). Tijekom radionice ovisno o pažnji i potrebama djece moguće su izmjene s dodatnim dramskim igrama.

Prijave preko poveznice: https://forms.gle/N7jCgofxFUBiBAMs9

Sve radionice i tečajevi održavaju se na Trgu bana Jelačića 6 (1. kat), Koprivnica.

Ljubazno molimo da nam javite ako budete morali odustati od pohađanja programa kako bismo mogli obavijestiti zainteresirane da se još stignu uključiti.

Za sve informacije slobodno nam se obratite na sljedeće kontakte:
Telefon: 048/ 240 307, 099 314 6824
Mail: [email protected], [email protected]

zatvori