Subota, 4. svibnja 2024.

Košarkaški klub Koprivnica nastavlja s obilježavanjem velike obljetnice, održat će se i Alpe Adria kup mladih

Košarkaški klub Koprivnica nastavlja s obilježavanjem 50. obljetnice osnivanja, a u jesen će se održati Alpe Adria košarkaški kup mladih.

– U tih 50 godina kontinuiranih aktivnosti klub je imao rezultatskih uspona i padova, a najvažnije postignuće je odgajanje velikog broja polaznika klupskih selekcija koji su trenirali i igrali u klubu – navode iz Košarkaškog kluba Koprivnica.

Program obilježavanja započeo je u lipnju kada je po 15. put uspješno organiziran međunarodni Memorijalni košarkaški turnir Goran Plavec.

>> FOTO Košarkaški klub Koprivnica slavi 50. godišnjicu djelovanja, održan Memorijalni košarkaški turnir Goran Plavec

– Daljnje aktivnosti u sklopu obilježavanja predviđene su u jesenskim terminima organiziranjem velikog međunarodnog košarkaškog turnira za dječake do 13 godina starosti u Koprivnici. Također, aplicirali smo na natječaj Saveza Alpe Jadran te nam je odobreno sufinanciranje projekta “Alpe Adria košarkaški kup mladih – tradicija loptanja pod obručima u ruralnom području” – dodaju.

Glavne aktivnosti navedenog projekta su organizacija radionice o tradiciji košarke na ruralnim prostorima saveza, pokaznog basket turnira tri na tri za mlade te sam međunarodni košarkaški turnir.

– Na turniru će nastupiti ekipe iz Austrije, Slovenije, Mađarske, Srbije i Hrvatske, a cijeli događaj će biti prilika za druženje mladih košarkaša, razmjenu iskustava košarkaških djelatnika te popularizaciju košarke – ističu.

Spomenimo kako se trenutno većina igrača Košarkaškog kluba Koprivnica nalazi na ljetnom odmoru, a treninzi se nastavljaju od sredine kolovoza.

zatvori