Subota, 27. travnja 2024.

Koprivnička knjižničarka Dijana Sabolović-Krajina dobitnica priznanja za izvanredan doprinos na području čitanja i pismenosti

Dijana Sabolović-Krajina iz Knjižnice i čitaonice Fran Galović dobitnica je Priznanja Đurđa Mesić koje dodjeljuje Hrvatsko čitateljsko društvo za izvanredan doprinos na području čitanja i pismenost.

– Knjižničarska savjetnica Dijana Sabolović-Krajina autorica je 50-ak stručnih i znanstvenih radova u domaćim i stranim publikacijama te stručno-znanstvene knjige Narodne knjižnice u tranziciji – sociološki aspekti. Urednica je i pet monografskih te suurednica triju stručnih publikacija – navode iz koprivničke knjižnice.

Tijekom svog 38-godišnjeg rada u koprivničkoj knjižnici Sabolović-Krajina implementirala je u knjižničnu praksu stručno-znanstvena saznanja stečena u članstvu i vođenju Hrvatskog čitateljskog društva, kao i u članstvu Europskog odbora Međunarodne čitateljske organizacije, dodaju.

– U knjižnici je pokrenula brojne programe i projekte u svrhu poticanja čitanja i pismenosti koji su ne samo inspirirali u radu mnoge druge knjižnice u Hrvatskoj, nego i rezultirali brojnim nacionalnim te međunarodnim nagradama – objašnjavaju.

Spomenimo kako će se dodjela priznanja održati na Međunarodni dan pismenosti 8. rujna u Zagrebu.

zatvori