Nedjelja, 28. travnja 2024.

Koprivnička kantautorica Romana Pavliša predstavila ‘Neostvarenu’, pjesma će se naći na Porinom nagrađenoj kompilaciji

Romana Pavliša, koprivnička kantautorica, predstavila je svoj novi singl “Neostvarena” i to kao dio kompilacije Femme nouvelle vol. 4, a riječ je o Porinom nagrađenom projektu na kojemu uz Romanu sudjeluju i druge glazbenice iz regije.

Kada je riječ o novom singlu, Romana kaže kako je pjesma nastala još za vrijeme pandemije i karantene.

– “Neostvarena” je pratila neke moje osjećaje, odnosno kako sam se u tom trenutku osjećala i kako je okolina gledala na mene. Neki ljudi možda i pomisle da sam neostvarena, no ja se samo osjećam kao da sam zauvijek dijete – istaknula je.

Dodaje kako se jako puno djevojaka i žena u određenim godinama počne osjećati kao da im društvo uvjetuje određene promjene.

– Nije nužno samo društvo ono koje uvjetuje, već i obitelj, tako da sam imala potrebu to napisati kao neku utjehu sebi, ali i drugim ženama koje se tako osjećaju – rekla je.

Iza sanjivog spota za novi singl krije se originalna ideja i, kako Romana kaže, sve je snimano bez budžeta i u kućnoj atmosferi s prijateljima.

– S obzirom na to da sam hitno trebala izbaciti pjesmu, imam sreće što radim s Dinkom Šimcem. Došli smo na ideju da napravimo neki spot za koji neće trebati puno vremena, niti specijalnih efekata jer sam dva spota prije ovoga imala 3D-u i to je doista težak rad – naglasila je.

Njezina želja bila je okupiti ženski bend te da sve bude u sanjivom stilu te atmosferi Davida Lyncha.

– Odlučili smo iskoristiti najstarije stablo u Koprivnici, a ono se nalazi u Svilarskoj ulici. Tako smo spot snimali ispod stabla bukve, što je bilo jako zanimljivo jer se Dinko penjao s ljestvama po drveću i postavljao reflektore kako bismo imali baš tu atmosferu u spotu – dodaje Romana te kaže kako je za potrebe spota oformila i lažan ženski bend sastavljen od Koprivničanki koje zapravo sviraju instrumente i pjevaju.

“Neostvarena” se našla i na četvrtom izdanju Porinom nagrađenog projekta Femme nouvelle na kojemu sudjeluju glazbenice iz regije.

– Drago mi je da sam baš ove godine na toj kompilaciji jer je postala regionalna. Do sada su bile samo cure iz Hrvatske, a ove godine nas je više. Još prošle godine sam trebala biti dio kompilacije, ali sam htjela da se baš ova pjesma nađe na njoj. Tada je “Neostvarena” bila još uvijek u nekoj prvoj fazi i nije bila gotova pa smo morali pričekati – kazala je.

Također, smatra kako je riječ o odličnom projektu koji glazbenicama pruža mogućnost da se upoznaju i druže.

– Nismo se još do sada sve zajedno našle, ali imala sam priliku upoznati neke od njih na organiziranom fotografiranju. S drugim curama, koje nisu bile, povezala sam se putem društvenih mreža i već se dogovaraju neki projekti – ističe te dodaje kako je svaki ovakav projekt važan za malog umjetnika i kantautora.

Planova za budućnost je puno, a počela je raditi i na novom albumu.

– Dobivam jako puno poziva da nastupam jer kao Anna Moor s albumom “Plavi avioni” nisam još nastupala. Čekam da mi ploče budu gotove i da ih krenem promovirati, a to će vjerojatno biti od jeseni. Ljeto će biti za probe, a moram i oformiti bend za koji već imam neke ljude. Počela sam raditi na novom albumu s Pocket Palmom, tako da je dosta toga u planu – zaključuje.

Spomenimo kako je Romana pjesmu “Neostvarena” snimila u suradnji s Pocket Palmom koji su zaslužni za ideje oko aranžmana te za produkciju, a za mastering je zaslužan Marin Hraščanec. Romana je autorica teksta i glazbe, dok je autor videa Dinko Štimac.

Ustupila Romana Pavliša.
zatvori