Subota, 4. svibnja 2024.

Janči: Trenutno provodimo 20 projekata vrijednih 10 milijuna eura, prijavljeno ih je još 15

U Đurđevcu je trenutno u realizaciji 20 projekata vrijednih 10 milijuna eura.

Rekao je to gradonačelnik Hrvoje Janči i dodao da se iz europskih i nacionalnih izvora sufinanciraju s 80 posto.

– Intenzivno se radi na aglomeraciji kao najvećem infrastrukturnom projektu na našem području, a čiju će realizaciju nakon polaganja cijevi i zemljanih radova pratiti uređenje zelenih površina, kolnih prilaza te izgradnja biciklističkih i pješačkih staza. Uz završetak izgradnje i uređenja zgrade Maloga princa i Centra za osobe s invaliditetom, dogradnje Dječjeg vrtića Maslačak i izgradnje plivališta za djecu, u narednom razdoblju imamo prijavljenih još 15 novih projekata vrijednih 10 milijuna eura, u koje će Grad trebati uložiti samo 1,5 milijuna eura odnosno tek 15 posto proračunskog novca – objasnio je Janči.

Dodao je da uskoro počinje uređenje Trga sv. Jurja, a u planu je i izgradnja multifunkcionalne športske hale u sklopu Športsko-rekreacijskog centra s pripadajućom kuglanom i teretanom te energetska obnova područnih škola u prigradskim naseljima Čepelovac, Budrovac i Sirova Katalena.

– U suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom i susjednim općinama, uskoro očekujemo i donošenje odluke o sufinanciranju izgradnje Centra za starije osobe Đurđevac – napomenuo je.

Istaknuo je da je, osim intenzivnog rada na realiziranju projekata i povlačenju sredstva iz europskih i nacionalnih fondova, prvih šest mjeseci ove godine obilježeno kao razdoblje racionalnog i odgovornog upravljanja financijama i svim aktivnostima, pozitivnim poslovanjem i stabilnošću svih javnih gradskih ustanova i tvrtki te ostvarenom dobrom suradnjom sa svim institucijama od državne do županijske razine.

zatvori