Subota, 27. travnja 2024.

Harry Potter radionica okupila 13 mladih polaznika koji su izrađivali maštovite čarobne štapiće

U Knjižnici i čitaonici Fran Galović održano je još jedno Harry Potter druženje, a ovoga puta radionica je nosila naziv “Škola za čarobnjake”.

– Radionici je prisustvovalo 13 mladih polaznika koji su ljubitelja Harryja Pottera, a među njima je bilo i troje Ukrajinaca. Knjižnica time ostvaruje svoj stalni cilj da bude otvoreno i prijateljsko mjesto za sve članove zajednice – kazali su iz knjižnice.

Dodaju kako su ovakvi ležerni i zabavni programi prilika za neformalne susrete, upoznavanje i zbližavanje s vršnjacima sličnih interesa, a da je Harry Potter univerzalan lik, poznat i voljen širom svijeta.

– Polaznici su dobili priliku da samostalno izrade svoj čarobni štapić od suhih grana koje su potom ukrasili vrućim ljepilom, bojom, perlicama, špagicama i šljokicama. Nastali su jedinstveni i vrlo maštoviti, unikatni, a k tome i ekološki štapići čija je dodatna vrijednost što je za njihovu izradu iskorišten zeleni otpad – ističu.

Sudionici su osim izrađivanja štapića mogli provjeriti svoje poznavanje knjiga o Harryju Potteru uz tradicionalni kviz koji je za Ukrajince bio preveden na ukrajinski jezik.

Spomenimo kako će se sljedeća ljetna radionica s tematikom iz svijeta Harryja Pottera održati 29. kolovoza, a tema će biti “Pismo iz Hogwartsa”.

Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
zatvori