Nedjelja, 1. rujna 2024.

Gradska knjižnica Đurđevac i u ovoj godini nastavlja brojne projekte, knjižnica će stići i u prigradska naselja

Tijekom prethodne godine u đurđevačkoj knjižnici organizirano je 238 različitih manifestacija, a za ovu godinu sprema se još osam kreativnih programa s inkluzivnim skupinama.

Navode tako iz Grada Đurđevca te dodaju kako je jedna od točaka dnevnog reda na Gradskom vijeću bilo i financijsko izvješće o radu gradske knjižnice. Predstavljeni su i svi provedeni projekti, kao i oni koji se tek pripremaju.

– Protekla godina proglašena je Europskom godinom mladih, a naša se knjižnica nizom aktivnosti uključila u obilježavanje. Surađivali smo s Osnovnom školom Đurđevac i đurđevačkim srednjim školama, a sve s ciljem ukazivanja na važnu ulogu mladih u izgradnji digitalne budućnosti – kazala je ravnateljica knjižnice Bernarda Ferderber.

Posebno je izdvojila suradnju s Udrugom Mali princ Đurđevac, Gradskim društvom osoba s invaliditetom te suradnju s domovima za starije i nemoćne na području grada, ali i s Dječjim vrtićem Maslačak.

– Jako nas veseli odobrenje novog projekta ”Mreža malih slobodnih knjižnica grada Đurđevca” koji podrazumijeva postavljanje malih kućica – knjižnica u prigradskim naseljima. Ovim projektom knjižnica želi izaći izvan vlastitog prostora te doprijeti do malih zajednica kojima su knjige teže dostupne – ističe ravnateljica.

Svake godine ističe se projekt “Ljeto u knjižnici” koji je namijenjen djeci vrtićke i osnovnoškolske dobi, a knjižnica je uspješno nastavila i svoju nakladničku djelatnost.

– Izdane su dvije knjige koje su značajne za zavičajno nakladništvo. Ulažemo i u obnovu informatičke opreme pomoću koje smo opremili Makerspace prostor te Dječji odjel kako bi se poticali novi oblici cjeloživotnog učenja – naglasila je.

Iz Grada Đurđevca navode kako su svi programi, projekti, usluge i članstvo knjižnice besplatni što zasigurno pridonosi sve većoj zainteresiranosti građana i većoj otvorenosti knjižnice prema javnosti.

zatvori