Utorak, 7. svibnja 2024.

FOTO Župan Koren ugostio ribiče Štuke iz Torčeca koji su osvojili prvo mjesto na Kadetskom kupu

Kadeti Športskog ribolovnog kluba Štuka Colmic iz Torčeca na 47. Kadetskom kupu Hrvatskog športsko ribolovnog sveza osvojili su prvo mjesto.

– Ovaj sport doista zauzima značajno mjesto i niz godina svjedočimo vašim uspjesima u raznim natjecanjima te se vidi koliko sustavno i predano radite – kazao je koprivničko-križevački župan Darko Koren koji je danas ugostio prvake.

Dodao je da je domaćinstvo Kadetskog kupa bila sjajna promocija naše županije kako u sportskom, tako i u turističkom smislu s obzirom na važnost ribolovnog turizma.

– Naša županija ima više registriranih ribolovaca od Zagreba, odnosno preko tri tisuće, a to dovoljno govori u prilog popularnosti ovog sporta – rekao je župan te dodao kako je sportski ribolov jedan od naših najtrofejnijih sportova.

Predsjednik županijskog Športskog ribolovnog saveza Ivan Petak kazao je da je dostignuta najviša kvalitativna razina u organizaciji natjecanja.

– Nacionalni savez oduševljen je organizacijom i pristupom koji smo pokazali. Nastojat ćemo napraviti i dodatan iskorak kroz potencijalni projekt Kupa Alpe Adria što bi moglo dovesti još veći broj turista u naš kraj. Smatram da je to odlična promocija sporta i turizma naše županije – istaknuo je.

Dodaje kako je ova generacija mladih sportaša postigla velike uspjehe, što je rezultat odličnog rada u klubu.

– O ovim mladim momcima će se još mnogo čuti. S njima rade profesionalci koji svoje iskustvo predaju na nove generacije – zaključio je.

Kapetan kluba Mario Lončar istaknuo je kako su se njihovi kadeti Vinko Lončar, Petar Matijašić i Jan Paveli svojim vještinama iskazali na natjecanju te zasluženo osvojili prvo mjesto.

– U klubu se mnogo ulaže u rad s mladima te je to angažman cijele zajednice, od same djece koja treniraju i uz to redovno izvršavaju svoje školske obveze do roditelja koji su im podrška u svakom smislu, a tu su i treneri, vodstvo kluba i saveza te predsjednik Petak – dodao je.

Prvaci kupa kazali su kako su se u ribolov zaljubili već u najranijoj dobi te su mnogo vremena i truda uložili u pripremu za natjecanja na kojima postižu odlične rezultate.

Spomenimo kako su prijamu prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, županijske pročelnice Melita Ivančić i Ana Mušlek, predsjednik županijske Zajednice sportova Stanislav Lovković, pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev te predstavnici Športsko ribolovnog kluba Štuka Colmic na čelu s kapetanom Marijom Lončarom.

zatvori