Utorak, 30. travnja 2024.

FOTO Završena prva faza snimanja serijala ‘Najbolje iz Hrvatske’ o turističkoj ponudi Turističke zajednice područja Središnja Podravina

U Turističkoj zajednici područja Središnja Podravina tijekom proteklih tjedana radilo se na realizaciji prve faze projekta snimanja emisija koje će biti emitirane u petoj sezoni serijala “Najbolje iz Hrvatske” na N1 televiziji.

– Na ovaj način želi se postići što bolja promocija našega kraja, a korist će biti višestruka jer ćemo na ovaj način dobiti promotivne video materijale, promociju na web portalima, objavljivanje reportaža te kvalitetne fotografije i reklame u medijima – kazali su iz zajednice.

Za provedbu projekta ostvarena je potpora iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent i to na javnom natječaju za dodjelu sredstava projektima lokalnih turističkih zajednica koji je provela Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije.

– Iza nas je rad na terenu kada je kroz razgovor s lokalnim proizvođačima na njihovim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, vlasnicima i iznajmljivačima kuća za odmor, vlasnicima galerija i zbirki, povjesničarima i turističkim djelatnicima snimljeno mnogo video materijala. Gledateljima će na jednostavan i razumljiv način biti približene prirodne i kulturne znamenitosti našeg kraja, gastronomska ponuda, baština i srdačnost domaćina – ističu.

Posao snimanja, montaže i produkcije povjeren je Damiru Gabaju i Vesni Šijak Gabaj, a na terenu ih je pratio snimatelj Petar Begović.

– Želimo zahvaliti svim suradnicima s našeg područja koji su se odvažili stati pred kamere i predstaviti ono najbolje što imamo u središnjoj Podravini. Posebno je zanimljivo bilo na snimanju priloga o gastronomskoj ponudi našega kraja kada su cijelu ekipu ugostili Iva i Hrvoje Šklebar na svojem imanju u etno kleti i tako velikodušno pružili autentičnu kulisu za snimanje – navode te dodaju kako je ondje kuhar i promotor kulinarstva Dražen Đurišević zajedno s predsjednicom Društva žena iz Virja Jasnom Šignjar pripremao podravske specijalitete.

Sa svojim domaćim proizvodima predstavilo se i 10-ak obiteljskih gospodarstava s našeg područja, a osim predstavljanja gastronomske ponude u sklopu projekta u etno objektu Šklebarova klet u Virju, u goste je stigao i talentirani mladi kuhar iz Međimurja Amosa Novak.

– On je za serijal “Najbolje iz Hrvatske” pripremao specijalitete za predstavljanje svojeg Međimurja i grada Zagreba. Također, Amosa Novak je nedavno zablistao na svjetskom kulinarskom natjecanju pa nam je čast što je svoje kulinarske vještine predstavio i u Podravini – zaključuju.

zatvori