Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO U Velikoj Črešnjevici održano 15. natjecanje sa starom ručnom vatrogasnom špricom s konjskom zapregom

Na igralištu vatrogasnog doma Dobrovoljnog vatrogasnog društva Velika Črešnjevica održalo se već tradicionalno 15. vatrogasno natjecanje sa starom ručnom špricom s konjskom zapregom povodom obilježavanja blagdana sv. Ilije u Velikoj Črešnjevici.

Natjecanje se održalo u organizaciji društva Velika Črešnjevica te pod pokroviteljstvom Općine Pitomača, a sudjelovalo je 16 ekipa iz tri županije i to Virovitičko-podravske, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske.

Sudionici natjecanja bili su članovi Dobrovoljnih vatrogasnih društava Virje, Kladare, Sedlarica, Stari Gradac, Gornji Draganec, Turnašica, Starogradački Marof, Dinjevac, Pitomača, Otrovanec, Velika Črešnjevica te Vatrogasne zajednice općine Kalinovac.

Vježba koju su sve ekipe morale proći sastojala se od mokre vježbe sa starom ručnom vatrogasnom špricom gdje se ruši jedna meta, tjeranja lopte preko ljestvi, rušenja devet bočica s gemištom, ispijanja istih te naposljetku bodovanja kilaže svih devet članova ekipe.

– I ove je godine organizirano 15. jubilarno natjecanje sa starom vatrogasnom špricom s konjskom zapregom na kojem sudjeluju ekipe iz čak tri županije što daje veliki značaj ovom natjecanju, ali i druženju. Na ovaj se način prije svega promiče vatrogastvo, ali i druženje između vatrogasaca te ženskih i muških ekipa jer ovakva natjecanja mladeži i seniora okupljaju ljude. Također, zahvaljujem svim vatrogascima i vatrogaskinjama što uvijek prvi pomažu kad je drugima najteže – rekao je župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović te tako otvorio vatrogasno natjecanje.

Od 13 muških ekipa najbolja je bila iz društva Gornji Draganec, drugo mjesto pripalo je društvu Virje, dok su treći bili vatrogasci društva Sedlarica.

Sudjelovale su i tri ženske ekipe pa je tako prvo mjesto pripalo društvu Gornji Draganec, drugo mjesto društvu Velika Črešnjevica, dok je treće mjesto osvojila ekipa iz Kalinovca.

– Jako smo zadovoljni današnjim odazivom natjecateljskih ekipa i posjetitelja. Prijašnjih godina je bilo nešto manje ekipa, a ove godine ih imamo 16. Interes je velik, ljudima fali druženja i jedva čekaju da dođu na takva okupljanja kako bi se zabavili – rekao je zapovjednik društva Velika Črešnjevica Mario Rengel.

Na kraju natjecanja nastupila je i ekipa Virovitičko-podravske županije koju su činili župan Igor Andrović, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Dinko Begović, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, zamjenik načelnika Općine Pitomača Marin Aragović te predsjednik Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Željko Palković uz podršku ostalih zapovjednika vatrogasnih zajednica.

Spomenimo kako su na završetku natjecanja svim ekipama dodijeljene diplome, a najbolji su dobili i pehare. Natjecanje je zatvorio predsjednik Županijske skupštine Dinko Begović riječima zahvale i pozivom na još jedno veliko vatrogasno druženje sljedeće godine.

zatvori