Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO U Tvornici Danica završena investicija u novi sustav za sterilizaciju proizvoda vrijedan 2,4 milijuna eura

U Tvornici Danica završena je investicija u novi, moderni sustav za sterilizaciju proizvoda vrijedan 2,4 milijuna eura.

– Vrijedna investicija predstavlja još jedan korak naprijed u unaprjeđenju i modernizaciji proizvodnog procesa u tvornici mesnih proizvoda i prerađevina, s ciljem optimizacije troškova i poboljšanja učinkovitosti na svim razinama. Istovremeno, novi sustav sterilizacije znatno će olakšati posao radnicima u pogonu jer je cijeli proces punjenja i pražnjenja sterilizatora automatiziran – objasnili su u Kompaniji sa srcem.

Uvođenjem novog sustava kapacitet sterilizacije povećat će se tako za 25 posto i ostvarit će se značajne uštede na toplinskoj energiji. Osim toga, u usporedbi sa dosadašnjim sustavom sterilizacije, potrošnja vode smanjit će se za čak 70 posto.

– Proces sterilizacije ima ključnu ulogu u osiguravanju najviših standarda sigurnosti i kvalitete konzerviranih mesnih proizvoda. Ovim ulaganjem Podravka još jednom potvrđuje svoju posvećenost kontinuiranom poboljšanju kvalitete svojih proizvoda – dodali su.

Predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić kazala je da je zadovoljna jer proces unapređenja organizacije rada i upravljanje proizvodnim portfeljem pokazuje rezultate.

– U toj su funkciji i investicije u tvornici Danica. Novi sterilizatori, osim efikasnosti proizvodnje doprinose i poboljšanju radnih uvjeta i sigurnosti rada. Cilj nam je restrukturirati poslovni program Meso na način da daje pozitivan doprinos rezultatu Podravke i zadovoljna sam jer sve promjene koje se provode vode ka tom cilju – zaključila je.

zatvori