Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Svi građani danas do 18 sati mogu isprobati automobil Kia EV6 koji nosi titulu Europski automobil 2022. godine

Svi koji žele danas do 18 sati na Zrinskom trgu u Koprivnici mogu isprobati potpuno električnu Kiu EV6, Europski automobil 2022. godine.

Svi građani koji će isprobati probnu vožnju sudjeluju u nagradnoj igri u kojoj će najsretniji osvojiti korištenje Kije EV6 na tjedan dana.

Za prezentaciju potpuno električnog Kia EV6 zadužena je tvrtka Dagman j.d.o.o. koja je ovlašteni prodavač i serviser marke vozila Kia te trgovac rabljenim vozilima svih marki.

Tihomir Horčićka, voditelj prodaje u salonu Kia vozila u Koprivnici, naglasio je kako se radi o isključivo električnom automobilu koji nema motor s unutarnjim izgaranjem kao što imaju hibridna vozila.

Snimio Valentino Štefanek.

– Danas predstavljamo potpuno električni Kijin automobil EV6 koji je dobitnik brojnih nagrada, između ostalog dobitnik je titule Europski automobil 2022. godine. Prednosti električnog vozila prije svega su ekološke prirode. Električni automobili nemaju nikakvog zagađenja, odnosno nemaju ispušne plinove – naglasio je Horčićka.

Dodao je da svatko tko sjedne u EV6 može iskusiti vozne odnosno dinamičke prednosti električnog automobila.

– Kad bi usporedili klasični automobil s unutarnjim izgaranjem, bilo s automatskim ili ručnim mjenjačem, Kia EV6 puno je startniji i brži automobil. Nema promjena brzina, kada se stisne gas on ide jer nema mjenjač. Električni automobili imaju puno bolje vozne karakteristike. Osim toga, u usporedbi s automobilima s benzinskim i dizelskim motorima, Kia EV6 puno je štedljiviji – itaknuo je.

Horčićka je objasnio kako svi zainteresirani građani koji bi htjeli isprobati Kiju EV6, to mogu učiniti danas do 18 sati, gdje se mogu iz prve ruke uvjeriti u sve kvalitete i pogodnosti električnog automobila.

– Svi oni koji danas neće moći doći i isprobati ovaj primjerak, isto mogu učiniti u Poslovnoj zoni Dravska na adresi Obrtnička 5 u Koprivnici. Tamo se može vidjeti ne samo ovaj primjerak, već sva Kia vozila. Dodajmo kako se na spomenutoj adresi mogu vidjeti sva nova Kia vozila od najmanjeg modela Pikada pa sve do najvećeg modela Sorenta te danas prezentirani električni EV6 te Niro, koji je također u potpunosti električni automobil – zaključio je.

Dodajmo kako se u auto salonu i servisu Dagman j.d.o.o. mogu kupiti originalni rezervni dijelovi za sva Kia vozila. Također auto salon i servis Dagman j.d.o.o. ovlašteni je Kia servis, a mogu se kupiti i rabljenih vozila svih marki automobila te obaviti kompletan servis za sve druge vrste vozila, što uključuje i radnje na limariji, lakiranju, nadopuna klime te mehaničke popravke.

zatvori