Utorak, 14. svibnja 2024.

FOTO Saša Franjić iz đurđevačkog konjičkog kluba briljirao na Croatia Cupu međunarodnog karaktera, bio je najbolji domaći natjecatelj

Saša Franjić, član Konjičkog kluba Đurđevački graničari, osvojio je drugo mjesto na šestom kolu Croatia Cupa u daljinskom jahanju.

Utrku su organizirali članovi Hrvatskog konjičkog saveza, Konjičkog kluba Konji gizdavi i Konjičkog kluba Garić, a održana je u Velikoj Pisanici. Utrka je bila međunarodnog karaktera pa su se tako natjecali i jahači iz Mađarske i Slovenije.

– Jahalo se Bilogorskom konjičkom stazom, a natjecanje je bilo organizirano u četiri kategorije. Saša Franjić je sa svojom kobilom April nastupao u najjačoj kategoriji Croatia Cupa te je nakon tri odjahane etape utrku od 81 kilometar završio iza natjecateljice iz Mađarske na visokom drugom mjestu – kazali su iz Grada Đurđevca.

Dodali su kako je Saša ovim rezultatom bio najbolji domaći natjecatelj te osvojio maksimalan broj bodova.

– Saša i April time su dva kola prije kraja sezone zauzeli četvrto mjesto u ukupnom poretku Croatia Cupa s vrlo malim zaostatkom za vodećim jahačkim parovima – istaknuli su.

Spomenimo kako se Croatia Cup nastavlja u rujnu i listopadu nakon ljetne stanke kada će finalnim osmim kolom u Barbanu ujedno i završiti ovogodišnja sezona.

zatvori