Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Rekonstruira se igralište i uređuje knjižnica u Osnovnoj školi Mihovila Pavleka Miškine u Đelekovcu

U Osnovnoj školi Mihovila Pavleka Miškine Đelekovec u tijeku su građevinski radovi na dva značajna projekta kojima će podići obrazovni standard i poboljšati uvjeti rada za učenike i nastavnike.

Poručili su to iz Službe ureda župana i dodali da je riječ o kompletnoj rekonstrukciji vanjskog sportskog igrališta te preuređenju prostora za novu školsku knjižnicu.

Radove su obišli zamjenik župana Ratimir Ljubić, resorna pročelnica Ana Mušlek i viši savjetnik za provedbu kapitalnih ulaganja Davor Karas.

Uz ravnateljicu škole Sonju Vuljak, obilasku radova su se priključili i načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec i Nedjeljko Potroško, direktor tvrtke Koming koja izvodi radove na školskom igralištu.

– Postojeće vanjsko sportsko igralište će dobiti novi nosivi sloj od zrnatog materijala, kao i asfaltni sloj te završni sloj asfaltbetona. Na novom će se igralištu montirati novi aluminijski golovi i jednocijevna košarkaška konstrukcija, kao i stalak i mreža za tenis te će se iscrtati linije za košarku, rukomet i tenis. Projekt je vrijedan 53.500 eura, a uz županijska sredstva Općina je za sufinanciranje uređenja igrališta osigurala 13.000 eura – objašnjavaju.

Zamjenik Ljubić je izrazio zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova te istaknuo kako će Županija i dalje biti partner u izgradnji i poboljšanju obrazovnog sustava, zahvalivši ravnateljici i načelnici na dosadašnjoj kvalitetnoj suradnji.

Ravnateljica Vuljak je zahvalila Županiji na kontinuiranoj pomoći te istaknula da je školsko igralište zbog dotrajalosti zahtijevalo kompletnu rekonstrukciju.

Dodajmo i da je škola uz pomoć Županije i Općine ušla i u projekt uređenja novih prostora knjižnice pa će tako nakon građevinskih intervencija prostor dobiti novu stolariju i centralno grijanje, a u pripremi je i uređenje nove školske kuhinje koja će se urediti sredstvima dobivenim na natječaju tvrtke Podravka te sredstvima Županije.

zatvori