Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO Projekt ‘Brižne žene Podravske III’ uspješno realiziran, 15 gerontodomaćica svakodnevno je brinulo o 102 korisnika

Projekt Zaželi faza III “Brižne žene Podravske III” uspješno je realiziran, a riječ je o projektu koji za cilj ima povećati kvalitetu života krajnjih korisnika.

U Društvenom domu u općini Kalinovac održana je završna konferencija projekta, a predsjednik Općinskog vijeća Ivan Patačko uvodno je izrazio zadovoljstvo zbog uspješne realizacije projekta.

– Vjerujem kako će se pronaći model za nastavak projekta na zadovoljstvo gerontodomaćica, ali i korisnika o kojima brinu – dodao je.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić poželio je svim partnerima mnogo uspjeha u nastavku projekta, istaknuvši kako će Županija te županijske ustanove i dalje biti na raspolaganju za potrebnu pomoć i podršku.

Iz Službe ureda župana navode kako je u sklopu projekta bilo zaposleno 15 žena koje su brinule o 102 korisnika.

– Svakodnevno su im pomagale u obavljanju kućanskih poslova, održavanju okućnice, osobnoj higijeni, ostvarivanju različitih prava, dostavi lijekova te plaćanju računa. Uz sve to, za korisnike koji često žive u samačkim kućanstvima iznimno je važan socijalni kontakt, a gerontodomaćice bile su im na raspolaganju i za razgovore te druženje – kazali su.

Spomenimo kako je projekt financiran iz sredstava Europske unije te sredstvima državnog proračuna, a ukupna vrijednost projekta bila je gotovo 98.430 eura.

zatvori