Utorak, 21. svibnja 2024.

FOTO Postavljene solarne klupe i servisni stalci za bicikle, Derdić: Nastojimo poboljšati kvalitetu života naših mještana

U Komatnici, Peterancu i Sigecu postavljeno je šest pametnih solarnih klupa, a na tri lokacije u sva tri naselja postavljeni su i servisni stalci za bicikle kojima se svi mogu slobodno služiti te su na grobljima u Sigecu i Peterancu zamijenjene stare, dotrajale klupe novima te su dodani stalci za bicikl.

Rekao je to načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić i dodao da nastavljaju s ulaganjima u infrastrukturu kako bi se poboljšala kvalitetu života mještana, ali i njihovih gostiju.

– Veliku važnost, od samog početka, pridajemo kvaliteti života odnosno njenom poboljšanju u našoj općini. Ove klupe i stalci koji su postavljeni, neki nanovo, neki zamijenjeni, pozivaju na što više provođenja vremena na zraku. Servisni stalci omogućuju bezbrižno bicikliranje kroz našu općinu, a klupe, bilo pametne, bilo one obične na groblju, osiguravaju mjesto za počinak – kazao je Derdić.

Napomenuo je i kako je u tijeku postavljanje totema, odnosno info panoa na solarno punjenje.

– Sve ove aktivnosti dio su zelene i digitalne strategije Općine Peteranec kojom se želi u što većoj mjeri smanjiti utjecaj na okoliš, a povećati umreženost – zaključio je Derdić.

zatvori