Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO Polaznici đurđevačkog Ljeta u knjižnici obišli izložbu Henrija de Toulouse-Lautreca, izrađivali su i crteže insprirane njegovim radovima

U sklopu đurđevačkog Ljeta u knjižnici najmlađi polaznici razgledavali su izložbu francuskog umjetnika Henrija de Toulouse-Lautreca te izrađivali crteže inspirirane njegovim radovima.

– “Svjetla Moulin Rougea” aktualna je izložba ovog jedinstvenog umjetnika izložena u muzejskim prostorima Staroga grada, a osim što dnevno privlači velik broj posjetitelja, privukla je i naše male sudionike ljetne radionice – ističu iz Grada Đurđevca.

Dodaju kako su djeca razgledavajući izložbu naučila da su upravo njegovi plakati preteča današnjih jumbo plakata, a kroz radionicu su upoznali i doprinos umjetnika grafičkoj umjetnosti.

– Inspirirani slikarstvom Henrija de Toulouse-Lautreca mali polaznici kreativno su se izrazili crtežima s motivima i likovima koje su uočili na izložbi. Osobito su ih dojmili crteži pjevača i pjevačica te cirkuskih akrobatskih točaka – navode.

Crteži polaznika izloženi su u predvorju izložbe Henrija de Toulouse-Lautreca u Muzeja Grada Đurđevca, gdje će ostati do srijede.

Spomenimo kako će se iduća radionica održati u srijedu u 10 sati u Muzeju grada Đurđevca.

zatvori