Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO Mladež DVD-a Kalinovac posjetila Vatrogasni muzej u Varaždinu i uživala u razgledavanju vatrogasne tehnike i opreme, vrhunac izleta kupanje u termama

Mladež DVD-a Kalinovac u subotu je posjetila Vatrogasni muzej u Varaždinu.

Kako je istaknuto na mrežnim stranicama Općine Kalinovac, u muzeju ih je dočekao vodič koji ih je upoznao s osnutkom i razvojem hrvatskog vatrogastva.

– U muzeju na katu nalaze se prostorije posvećene Prvom hrvatskom dobrovoljnom vatrogasnom zboru u Varaždinu i Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici. Djeca su mogla vidjeti izložene dokumente, fotografije, vatrogasne zastave, kacige i literaturu te još mnogo toga. U prizemlju muzeja prikazan je razvoj vatrogasne tehnike od druge polovice 19. stoljeća pa sve do danas gdje se mogu vidjeti vatrogasne štrcaljke, motorne pumpe, zaštitna oprema, vatrogasna armatura te ostala tehnika – naglasili su.

Nakon muzeja slijedio je posjet Javnoj vatrogasnoj postaji Grada Varaždina gdje je djeci prezentiran izlazak na vatrogasnu intervenciju i vozila postaje. Za trud i zalaganje djeca su na kraju ovog izleta bila nagrađena kupanjem u termama u Svetom Martinu na Muri gdje su se družili i uživali u ostatku dana.

zatvori