Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO: MALA ŠKOLA FOLKLORA Članovi KUD-a Glogovac najmlađe učili o očuvanju prirode i tradicije te narodnim nošnjama i instrumentima

Članovi Kulturno-umjetničkog društva Rudar iz Glogovca organizirali su “Malu školu folklora” za najmlađe generacije, a učili su ih o tradicionalnim instrumentima, očuvanju prirode, plesu i narodnim nošnjama.

Prvog dana održavanja projekta tema je bila “Što to tamo svira”. Djeci su predstavljeni tamburaški instrumenti, održane su demonstracije na tradicijskim instrumentima te su im predstavljene Farkaš tambure.

Drugi dan vesele škole folklora bio je rezerviran za ples. Najmlađi su tako učili različite plesne korake, predstavljene su im narodne nošnje koje su zatim crtali, a sve je završeno piknikom ispred prostora društva.

Treći dan projekta bio je edukativnog karaktera pa su članovi društva djeci pokazivali na koji način su povezli očuvanje prirode i tradicije.

– Uz naše prijatelje Mirka Reciklirka i Mirku Kompostirku uvidjeli smo kako nas folklor može naučiti puno toga o recikliranju materijala te kako očuvati prirodu i tradiciju u isti mah – kazali su iz društva te zahvalili svima koji su sudjelovali u projektu.

zatvori