Petak, 10. svibnja 2024.

FOTO: LJETO NA ZRINSKOM Gradski park odisat će ljetnim štihom, postavljeno 6.200 lampica i kutak za fotkanje

Ljetna koprivnička manifestacija nakon radova u središtu grada ove godine seli na Zrinski trg.

Rekao je to danas na najavnoj konferenciji Ljeta na Zrinskom koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i pozvao sve da se uživaju u ovogodišnjem programu.

– Ekipa Gradske uprave, Komunalca, Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica i Knjižnice i čitaonice Fran Galović dala si je jako puno truda da osmisli program za sve generacije i da svatko može tijekom ljeta naći nešto za sebe u Koprivnici. Otvaramo s pretpremijerom filma Marginalci u sklopu Ljetnog kina pod zvijezdama. U petak smo na trgu s operom pod zvijezdama sa Zborom HRT-a i Carminom Buranom, u subotu je međunarodni festival folklora Iz bakine škrinje, a u nedjelju imamo veliki koncert Puhačkog orkestra grada Koprivnice koji će svirati filmsku glazbu našeg Dalibora Grubačevića, ali i nekih drugih skladatelja sa svojim gostima – najavio je tjedan otvorenja Jakšić.

I ove godine u organizaciji sudjeluje i Komunalac pa je tako predsjednica Uprave Nataša Tetec istaknula da su utorak i četvrtak tradicionalno rezervirani za Ljetno kino pod zvijezdama u gradskom parku.

– Srijeda će biti dan za djecu, bit će žonglera, klauna i različitih radionica, ali i Bajkaonica. U četvrtak prije ljetnog kina održavat će se razne tematske radionice, primjerice zdravstvene ili likovne. Petak je isto dan za djecu pa će se na pozornici u parku izvoditi dječje priredbe. Naš gradski park je već sada uređen, postavili smo 6.200 lampica, a bit će postavljeni razni rekviziti da dobije ljetni štih, Kod Aleje uzdaha osmišljena je točka za fotografiranje za lijepe uspomene – objasnila je Tetec i dodala da će se ljetni program odvijati i na Bazenima Cerine.

Tamo će se odvijati četiri dječja kampa, plesna radionica za odrasle, nastup Erica Vidovića na sunčalištu, kviz te večer gastronomskih poslastica uz nastup DJ-a.

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica Maja Holek podsjetila je da su utorak i četvrtak rezervirani za Ljetno kino pod zvijezdama.

– Prikazat ćemo osam naslova. Malo smo izašli iz one ustaljene sheme četvrtkom animirani filmovi, a utorkom igrani. Razlog tome je jer smo uvidjeli da vlada veliki interes za animirane filmove i ostvarila nam se mogućnost da, kad pričamo o animiranim filmovima, dobijemo nove naslove – zaključila je Holek.

zatvori