Petak, 26. travnja 2024.

FOTO KUD Ivan Vitez Trnski interaktivnom izložbom i kulturno-umjetničkim programom proslavio 20 godina postojanja

KUD Ivan Vitez Trnski iz Novigrada Podravskog ove godine obilježava 20 godina rada i postojanja.

Kako bi podsjetili na svoju bogatu povijest i tradiciju, u sklopu programa obilježavanja Dana općine Novigrad Podravski, u prostoru Doma kulture otvorena je Interaktivna izložba koja je okupila članove udruge ali i brojne zaljubljenike u tradiciju i kulturu.

Uvodno je sve pozdravila Katarina Franjo koja je prisutne vodila kroz prigodan program, a potom je izložbu otvorenom proglasio načelnik Općine Novigrad Podravski, Zdravko Brljek.

Minutom šutnje prisutni su se prisjetili i odali zahvalnost preminulim članovima Vinki Pavlek, Mariji Bukovčan, Martinu Šlabeku i Ivici Grekšiću.

Načelnik je istaknuo kako je KUD Ivan Vitez Trnski jedna od 15 općinskih udruga te jedna od okosnica kulturnog života općine.

S načelnikom se složio i Ivica Mađer, bivši dugogodišnji predsjednik KUD-a koji je na toj funkciji bio punih 10 godina. Naglasio je kako kao se, kao i u svim ruralnim sredinama, osjeti manjak mladog stanovništva, što se odražava i na članstvo u KUD-u, no kako ističe, ne može biti nezadovoljan jer društvo još radi i postoji;

Nakon izložbe je u Dvorani ZKF u Vatrogasnom domu održan Kulturno-umjetnički program KUD-a Ivan Vitez Trnski kojim je nastavljen bogat program proslave Dana općine.

Više fotografija dostupno je ovdje.

Tekst: Martina Sabađija Buđak

zatvori