Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Izgradnja Podravkinog logističko-distributivnog centra napreduje punom parom, pogledajte kako će izgledati kada završe radovi

Izgradnja novog modernog Podravkinog logističko-distributivnog centra u punom je jeku.

Gradnja investicije vrijedne 48 milijuna eura odvija se prema planu, a radovi će obuhvatiti 26.000 metara kvadratnih bruto tlocrtne površine, izvijestili su iz Podravke.

– Trenutno je u tijeku izvođenje građevinskih radova. Napravljeni su iskopi i zatrpavanje tla, postavlja se armatura, a uskoro se očekuje i početak betoniranja temeljne ploče visoko-regalnog skladišta. U kolovozu će započeti postavljanje armirano-betonske montažne konstrukcije ekspedita, dok će početkom rujna započeti izvođenje samonosive regalne konstrukcije visoko regalnog skladišta – otkrili su.

>> FOTO/VIDEO Počela izgradnja Podravkinog logističko-distributivnog centra, bit će površine tri nogometna igrališta, primit će 62.000 paleta uz moderne automatizirane tehnologije…

Podsjetimo, riječ je o najvećoj investiciji u sklopu Strategije poslovanja Grupe Podravka do 2025. godine te jednoj od najvećih kapitalnih investicija u povijesti kompanije.

– Novi LDC zamijenit će više manjih, postojećih skladišta na različitim lokacijama. Nalazi se u neposrednoj blizini Podravkinih tvornica, što će omogućiti povezanost s postojećim izvoznim skladištem te značajno smanjiti potrebu za internim transportom, a time doprinijeti i smanjenju emisije CO2. Logističko-distributivni centar zadovoljit će očekivane potrebe za skladišnim prostorom na tržištu Hrvatske u sljedećih 10 godina. Također, ako će biti potrebe, u budućnosti se može i proširiti, a predviđena je i instalacija solarnih panela na krovove – zaključili su u Kompaniji sa srcem.

Pogledajte ilustracije koje prikazuju kako će novi centar izgledati nakon završetka radova te fotografiju dosadašnjeg tijeka radova.

zatvori