Subota, 18. svibnja 2024.

FOTO: ILINJE 2023. U Velikoj Črešnjevici održane 16. Igre za djecu i mladež, u 10 disciplina natjecalo se 16 ekipa

Na igralištu Vatrogasnog doma DVD-a Velika Črešnjevica održane su tradicionalne 16. Igre za djecu i mladež – Ilinje 2023.

Riječ je o događaju koji je proveden u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Velika Črešnjevica te uz podršku i pokroviteljstvo Općine Pitomača. Na ovogodišnjim vatrogasnim igrama, kao i prethodnih godina, sudjelovalo je mnoštvo djece i mladeži iz vatrogasnih društava s područja Virovitičko-podravske, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije. Natjecalo se 16 ekipa podijeljenih u četiri skupine – djevojčice i dječaci od šest do 12 godina i djevojke i mladići od 12 do 16 godina i to kroz 10 staza; pet za djecu i pet za mladež.

Discipline u kojima su se djeca natjecala su Mali marinci, Spužva Bob, Pazi struja!, Pobuna u kokošinjcu i Skupi loptice, dok se mladež natjecala u stazama Veliki marinci, Pazi struja!, Preko ograde, Žedni preko vode, i Gusjenica.

Organizatorica i članica DVD-a Velika Črešnjevica Maja Rengel naglasila je da se ove igre tradicionalno održavaju kako bi se djeca i odrasli opustili, veselili i družili bez posebnih vježbi i pravila.

– I ove je godine na vatrogasnim igrama sudjelovao velik broj ekipa iz različitih županija što znači da se naš rad prepoznaje i šire, a ne samo u našoj općini i županiji. To nam je veliki vjetar u leđa za još bolje i veće igre sljedeće godine. Osim igre za djecu i mladež, organiziramo i vatrogasno natjecanje za odrasle pod nazivom Vatrogasno natjecanje sa starom ručnom špricom s konjskom zapregom koje će se održati 23. srpnja u 17 sati pa pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže – rekla je.

Sve prisutne pozdravio je i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement te tako otvorio 16. Igre za djecu i mladež, dok su završne riječi zahvale, nakon proglašenja najboljih ekipa, pripale predsjedniku Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Željku Palkoviću.

Sve ekipe koje su sudjelovale nagrađene su diplomom, dok su prve tri ekipe najuspješnijih iz svih skupina primile i pehare.


Rezultati:

Mladež (Ž):
1. DVD Vukosavljevica
2. DVD Gornji Draganec
3. DVD Suhopolje

Mladež (M):
1. DVD Otrovanec
2. DVD Kalinovac
3. DVD Sedlarica

Djeca (Ž):
1. DVD Vukosavljevica
2. DVD Gornji Draganec
3. DVD Stari Gradec

Djeca (M):
1. DVD Gornji Draganec
2. DVD Velika Črešnjevica
3. DVD Stari Gradec

zatvori