Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Građevinski radovi na novoj tvornici tjestenine uskoro gotovi, montira se oprema, a uskoro kreće testna proizvodnja

U poslovnoj zoni Danica trenutno je u tijeku izvođenje završnih građevinskih radova na proširenju Podravkine Tvornice juha i Vegete. Početkom kolovoza bit će dovršena izgradnja zgrade nove tvornice tjestenine sa svim električnim i strojarskim instalacijama. Slijedi testiranje linije za proizvodnju kratke tjestenine, a početak kompletne probne proizvodnje očekuje se u rujnu.

Javljaju tako iz Podravke te dodaju kako će ovom investicijom dodatno osigurati vlastitu proizvodnju tjestenine, modernizirati tehnološki proces proizvodnje te daljnji rast kategorije juha, kao i razvoj novih proizvoda. Tako će, već od jeseni, iz ove tvornice godišnje izlaziti oko 3.500 tona industrijske tjestenine te 2.800 tona tjestenine za maloprodajno tržište.

– U tvornici je već instaliran sustav za doziranje sirovina te je montirana linija za proizvodnju kratke tjestenine. Instalirana je i oprema za paletizaciju gotove robe, a uskoro kreće instalacija opreme za punjenje i pakiranje. U tehnološkom smislu, gradi se potpuno automatiziran pogon koji će sadržavati nove linije za kratku i uvijenu tjesteninu, novu liniju za pakiranje i paletiranje te automatizirano upravljanje paletama. Tvornica će biti u potpunosti klimatizirana i opremljena modernim strojevima, a u budućnosti se na krovove planiraju postaviti i solarni paneli – kazali su.

Spomenimo kako je investicija vrijedna 14 milijuna eura te je jedna od najvećih u sklopu Strategije poslovanja do 2025. godine, a radovi obuhvaćaju ukupno 4.400 kvadratnih metara površine.

zatvori