Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Gotova je rekonstrukcija Fijolice, Brljek: Nadamo se da će naši najmlađi useliti u prostore već u novoj pedagoškoj godini

U tijeku je ishođenje uporabne dozvole za rekonstrukciju Dječjeg vrtića Fijolica u Novigradu Podravskom.

Objavio je to Zdravko Brljek, načelnik Općine Novigrad Podravski, istaknuvši kako se nada da će dobiti što prije uporabnu dozvolu kako bi se obnovljeni prostori u novoj pedagoškoj godini 2023./2024. mogli u potpunosti koristiti.

– Ukupna vrijednost izvedenih radova iznosi 311.751,29 eura, a projekt je u cijelosti financiran iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020 – naglasio je.

Načelnik je objasnio kako su navedeni iznos za izvedene radove platili izvođaču novcem iz općinskog proračuna, a što je jedan od preduvjeta da Općina može zatražiti povrat novca od fonda u odobrenom i ugovorenom iznosu.

– Poštivali smo propisanu proceduru, sve propisane i ugovorene parametre te osim uporabne dozvole pripremili smo svu propisanu dokumentaciju pa vjerujemo da, usprkos sveobuhvatnim i rigoroznim kontrolama, nećemo imati umanjenja odobrenog iznosa, ili će umanjenje biti minimalno – istaknuo je načelnik.

Podsjetimo, na temelju provedenog otvorenog postupka javne nabave Općina Novigrad Podravski sklopila je 27. lipnja 2022. godine ugovor o izvođenju radova.

– Od srpnja 2022. do travnja 2023. godine izvedeni su građevinsko-obrtnički radovi, radovi na vodovodu i odvodnji, radovi na okolišu, strojarske instalacije, elektrotehničke instalacije te su ugrađrns dva dizala – zaključio je načelnik.

zatvori