Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO Dječji vrtić Fijolica u Novigradu Podravskom proslavio 25. rođendan, Brljek: Uskoro krećemo u novo proširenje kapaciteta vrtića

Dječji vrtić Fijolica u Novigradu Podravskom proslavio svoj 25. rođendan, a na proslavi se okupio velik broj mališana, mještana i njihovih gostiju.

Naime, u sklopu programa obilježavanja Dana Općine Novigrad Podravski organizirani su i Dani otvorenih vrata Dječjeg vrtića Fijolica kako bi se uz obilježavanje 25. obljetnice stavio u upotrebu rekonstruirani katni dio zgrade, a koji se može koristiti od početka nove pedagoške godine, odnosno od rujna.

– Ovime smo dobili dodatan prostor u kojem će boraviti još više naših mališana i čime će se smanjiti liste čekanja. Naime, imamo ugodne brige jer nam je ipak ostalo neupisane djece, stoga od jeseni moramo razmišljati i o dogradnji vrtića – kazao je načelnik Zdravko Brljek.

Dodao je kako je i ova proslava svojevrsna kruna obilježavanja Dana Općine Novigrad Podravski.

– Sve se na neki način poklopilo, a ja sam imao tu sreću da budem ovdje i 1998. godine kad se vrtić otvarao, pa i sada 25 godina kasnije. Iako je vrtić svih ovih godina bio održavan, nije bilo nikakvih intervencija što se tiče proširenja kapaciteta. Ovo je prva takva intervencija, uskoro planiramo i drugu, a potom imamo još jedan posao vezan uz kompletni gornji kat vrtića – naglasio je.

Istaknuo je kako je u planu da vrtić bude samoodrživ, a na mlade je apelirao da bude što više djece koja će popuniti vrtićke prostore.

Tekst: Martina Sabađija Buđak

zatvori