Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO Delovljani u Vojvodini sudjelovali na 12. Seminaru bunjevačkog stvaralaštva: Edukacija je osnovni preduvjet za pravilan pristup radu

Članovi KUD-a Delovi Sven Kelemen i Luka Mihoković sudjelovali su na 12. Seminaru bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu u Vojvodini.

Kako govore u Općini Novigrad Podravski, riječ je o seminaru u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i Hrvatskog kulturno prosvjetnog društva Matija Gubec iz Tavankuta, a aktivnost je obuhvatila teme plesa, tamburaške tradicijske melodije, tradicijskih instrumenta Bunjevaca te tradicijskih vještina.

– Voditelji seminara bili su eminentni plesni i glazbeni stručnjaci iz Vojvodine, a ovogodišnja tema bila je “prelo”. Uz plesna predavanja održale su se i prezentacije tradicijskog načina odijevanja te odijevanja prilagođenog scenskoj izvedbi. Polaznici plesnog seminara u okviru aktivnosti imali su i prezentaciju i radionicu izrade ukrasa od slame. Tijekom trajanja seminara svaku se večer održavao kulturni program – ističu u Općini.

Dodaju i da Delovljani redovito sudjeluju na svim seminarima jer je kontinuirana edukacija osnovni preduvjet za pravilan pristup radu te su i na ovaj seminar uputili svoja dva člana.

zatvori