Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Članovi Atletskog kluba Koprivnica nastupili na čak tri utrke u Hrvatskoj i Sloveniji

Članovi Atletskog kluba Koprivnica nastupili su na tri utrke koje su se održale u Hrvatskoj i Sloveniji.

Iz kluba su poručili kako je u subotu održana utrka Žumberak trail gdje je Benyamin Vuk osvojio odlično treće mjesto. Broncu je osvojio na utrci dužine 22 kilometra, a osim njega nastupili su i Ivana Ivandija, Danijel Martinčić i Matija Antolaš.

Ivana Antolaš i Andrija Antolaš nastupili su na utrci Risnjak trail dugoj 17 kilometara.

Još jedna utrka održana je u subotu i to uz rijeku Soču u Sloveniji. Na 10. izdanju ove utrke, među čak 2.000 trkača, nastupile su dvije predstavnice koprivničkog kluba. Marina Matota sudjelovala u utrci dužine 10 kilometara, dok je Ivana Merc istrčala iznimno zahtjevnu stazu dugu 35 kilometara.

– Trke na Soča outdoor festivalu jedinstvene su po prelasku rijeke Tolminke neposredno prije cilja. Ovo osvježenje je često motiv za trčanje kroz prekrasnu prirodu doline Soče. Festival je osmišljen maksimalno održivo, sudionici moraju ponijeti vlastite čaše za ispijanje pića na okrjepnim stanicama, otpad odvaja, dostupan i veganski obrok. Prilikom prijave skupljali su se dobrovoljni prilozi, jedan euro po sudioniku, za pošumljavanje požarom zahvaćenog Krasa – podijelila je dojmove s utrke Merc.

Dodala je kako je najkraća staza bila dužine 10 kilometara, a trkače je vodila uz rijeku Soču, pokraj Tolmina i kroz Tolminsku kotlinu, polja i sela natrag u Sotočje.

– Najviše natjecatelja, više od 600, trčalo je stazu duljine 15 kilometara koja je “začinjena” usponom na Kozlov rub. Sljedeća utrka bila je duljine 25 kilometara, a uključila je uspon na brdo Mengore s druge strane rijeke Soče. Nissan X-Trail staza od 35 kilometara s 1.500 metara nadmorske visine vodila je natjecatelje preko tri uspona, čak i pored vidikovca na Senici. Ove je godine prvi put održana utrka I Feel Slovenia duljine 50 kilometara, u kojoj su sudionici trčali preko planine Pretovč, ujedno i najviše točka trčanja koja se nalazi na 1.200 metara – objasnila je te dodala kako je održana i Čokolino dječja trka.

Nedjelja je bila rezervirana za Trakošćan gdje je održana 9. utrka za mač grofa Draskovicha. Ova utrka boduje se za Kup sjeverozapadne Hrvatske, a stazu dugu 10 kilometara istrčali su Marija Vladušić, Nataša Sušanj, Marina Matota, Nikola Kovačić i Renato Begović.

zatvori