Subota, 29. lipnja 2024.

FOTO: BRAVO! Koprivničanka Gabriela Vencl Hrvatskoj osigurala prvu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu u boksu

Gabriela Vencl iz Boks kluba David danas je Hrvatskoj osigurala prvu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu u boksu koje se održava u Ploiestiju u Rumunjskoj.

Kako je istaknuto na službenoj Facebook stranici Hrvatskog boksačkog saveza, Vencl je u četvrtfinalu pobijedila bugarsku predstavnicu Aleksandru Mihajlovu s uvjerljivih 5:0.

Ovom pobjedom je Vencl, koja se natječe u kategoriji do 54 kilograma, osigurala najmanje brončanu medalju.

– Beskompromisna Gabriela od prve sekunde zasula je bugarsku suparnicu bespoštednim serijama udaraca. Viša i dužih ruku od Bugarke Mihajlove, neumoljivo je plasirala direkte i natjerala Bugarku da mora razmišljati isključivo kako se obraniti od olujnog Gabrijelinog naleta – istaknuli su u savezu.

Dodali su kako je Vencl nastavila istim tempom i u drugoj rundi.

– Bugarka je bila prisiljena stalno se povlačiti i nakon dvije runde meč je bio bodovno odlučen, a naša reprezentativka imala je 20:18 kod svih pet bodovnih sudaca. U trećoj rundi Gabriela je već umornija morala spustiti tempo, nije ni Bugarka imala snage za ozbiljnije protunapade i hrabra Koprivničanka zasluženo i jednoglasno slavi svoju prvu europsku medalju – naglasili su.

Dodajmo kako će danas boksati i Gabrijelina sestra blizanka Dorotea Vencl koja nastupa u kategoriji do 63 kilograma.

zatvori